‘Ο ΗΛΙΟΣ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Ο ήλιος της άνοιξης είναι περίεργος… Γλυκά νωχελικός, ελπιδοφόρος, χαϊδεύει τη φύση και αυτή του χαρίζει απλόχερα τα όμορφα χρώματά της. Σε ξυπνάει από το λήθαργο και τη θαλπωρή του χειμώνα και σε κάνει να ονειρεύεσαι αποδράσεις. Της ψυχής και του νου.

Ο ήλιος της άνοιξης είναι μεγάλος ψεύτης. Σου υπόσχεται στιγμές φωτός και χαράς, αλλά γρήγορα σ’ εγκαταλείπει μόνο, κάτω από συννεφιές και μπόρες. Σου προκαλεί ρίγος από το ξαφνικό κρύο, ενώ εσύ έχεις ντύσει την ψυχή σου για αχτίδες ζεστασιάς και ελπίδας.

Ο ήλιος της άνοιξης είναι απρόβλεπτος. Νομίζεις ότι θα σε γλυκάνει, αφού ο καλοκαιρινός σε ζαλίζει με το καυτό φως του, αλλά μοιάζει σαν να σε κοροϊδεύει. Μην τον εμπιστεύεσαι.

Ο ήλιος της άνοιξης υπάρχει μόνο στο μυαλό σου. Το μόνο που θυμάμαι ως αίσθηση, όταν ήμουν παιδί, είναι η μυρωδιά του σε συνδυασμό με αυτή του Πάσχα. Ναι, υπάρχει. Είναι ένας συνδυασμός απαλής ζέστης, λουλουδιών, θυμιάματος, κεριών και τσουρεκιών που ψήνονται.

Ο ήλιος της φετινής μου άνοιξης, μακάρι να ήταν ψεύτης! Θα ξυπνούσα από το άσχημο όνειρο. Σκέφτομαι, όμως, ότι εκεί ψηλά έχω, πλέον, αρκετούς, αληθινούς ήλιους που με τις αχτίδες τους ζεσταίνουν τα μάτια μου όταν τα κλείνω και τους ονειρεύομαι…

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts