‘Στο νοσοκομείο το Πάσχα’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Στην ανοιξιάτικη Αθήνα, οι ανθισμένες νεραντζιές επιτείνουν την αίσθηση του Θείου Δράματος τις ημέρες αυτές. Περπατάς και αφουγκράζεσαι, νιώθεις τη γλυκιά ηρεμία της ψαλμωδίας, αναλογιζόμενος τα Πάθη…

Τα Πάθη των ασθενών που βρίσκονται στα νοσοκομεία, πίσω απο τις μυρωδάτες, όμορφες νεραντζιές, περιμένοντας το χειρουργείο που θα τους ξαναδώσει πνοή ζωής. Πίσω απο το παράθυρο του δωματίου τους που αποτελεί το σύνορο με τον έξω κόσμο, προσμένουν τη σωτηρία, προσευχόμενοι πολλές φορές για το θαύμα. Πώς μοιάζει η ζωογόνος άνοιξη όταν την μετράς απο το παράθυρο του νοσοκομείου; Ακριβή, πολύτιμη, μακρινή, ελπιδοφόρα ή ανούσια και πένθιμη; Η χαρμολύπη της Μεγάλης Εβδομάδας, αποτελεί την απάντηση εδώ. Η προσευχή και το τάμα στα εκκλησάκια των νοσοκομείων, το δάκρυ και το σοκ με το κερί στο χέρι, το χαμόγελο στο καλό άγγελμα του γιατρού, όλα συνθέτουν το συναίσθημα των ασθενών και των συνοδών τους.

Το Πάσχα συνιστά, μεταξύ άλλων, διακοπή απο την καθημερινή, υλική ρουτίνα, στροφή και εσωτερικό βάπτισμα στο Θείο Δράμα, συνειδητοποίηση του θανάτου και προσδοκία Ανάστασης. Στη διακοπή αυτή, ορίζεις το ουσιώδες. Στο σημερινό τροπάριο της κορυφαίας υμνογράφου, Κασσιανής, ορίζεις τη βαθιά και ειλικρινή μετάνοια.

Πίσω απο το παράθυρο του νοσοκομείου ορίζεις τη ζωή.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts