Γιορτάζοντας τη ζωή με μία περίεργη αίσθηση του χιούμορ

Η Χάννα είναι ένα χαμογελαστό κορίτσι 18 μηνών από το Δουβλίνο που οι φωτογραφίες του έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου σε στάσεις που σε κάνουν να μονολογείς: «Για όνομα του Θεού! Ποιος βάζει το παιδί του σε τέτοιο κίνδυνο για να βγάλει viral φωτογραφίες;»

Στην πραγματικότητα, η ζωή της Χάννα πέρασε μεγαλύτερους κινδύνους από τις επεξεργασμένες πόζες που ανεβάζει ο πατέρας της. Σε ηλικία μόλις τεσσάρων μηνών διαγνώστηκε με λεμφοϊστοκύττωση (HLH), μια αυτοάνοση ασθένεια, που απαίτησε χημειοθεραπεία και μεταμόσχευση μυελού των οστών για να μπορέσει η Χάννα να κερδίσει τη ζωή της.

Μετά από έναν χρόνο εγκλεισμού σε νοσοκομεία και επώδυνες θεραπείες, επιτέλους η Χάννα μπορεί να γνωρίσει τον κόσμο με τον πατέρα της, σχεδιαστή Stephen Crowley, να φωτογραφίζει το κάθε βήμα της.

Η σελίδα του στο Instagram είναι γεμάτη με εικόνες της Χάννα που παίζει, διαβάζει, γελά αλλά και… ισορροπεί σε σκάλα, οδηγεί αυτοκίνητο, κρατά κουζινομάχαιρο και πετάει στον αέρα. Αυτές οι φωτογραφίες, βέβαια, δεν είναι πραγματικές. Έχουν επεξεργαστεί από έναν πατέρα που είναι περιχαρής επειδή η κόρη του είναι επιτέλους υγιής και ασφαλής.

Οι εικόνες της Χάννα σε επισφαλείς καταστάσεις ξεκίνησαν ως αστείο για τους φίλους και την οικογένεια, αλλά γρήγορα έγιναν viral. Για τον πατέρα της περνούν το μήνυμα του τι είναι πραγματικά σοβαρό στη ζωή και πόσο σημαντικό είναι να αντιμετωπίζεις δύσκολες καταστάσεις με χιούμορ και θετική διάθεση. «Το γέλιο, λέει, είναι το καλύτερο φάρμακο, δίπλα στις υψηλές δόσεις χημειοθεραπείας.»

Ελπίζει ότι οι φωτογραφίες και η ιστορία της Χάννα θα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ενταχθούν στα μητρώα δωρεάς μυελού των οστών, βοηθώντας έτσι στη σωτηρία της ζωής κι άλλων παιδιών και ενηλίκων. Η μόνη θεραπεία για το HLH είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών, και στην περίπτωση της Χάννα, από τα 27 εκατομμύρια αιμοδότες, μόνο τρία άτομα στον κόσμο, μπορούσαν να την βοηθήσουν. Μία ανώνυμη γυναίκα από τη Γερμανία έδωσε τελικά ζωή στη Χάννα.

Ακολουθήστε τον Stephen Crowley στο Instagram ΕΔΩ.

Ακόμα κι αν κάποιος βρίσκει το χιούμορ του περίεργο – μέχρι και επικίνδυνο – θα πρέπει να του αναγνωρίσει ότι μηχανεύτηκε έναν τρόπο για να μιλήσει σχετικά με την ασθένεια της κόρης του σε ένα κοινό, που αποκλείεται να ήταν τόσο μεγάλο, αν δημοσίευε “απείραχτες” φωτογραφίες όπως αυτή:

DCF 1.0
The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts