‘ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

…Ή, αλλιώς, πώς το εμπνευσμένο όραμα μιας υπέροχης γυναίκας, γίνεται κτήμα και δώρο μιας πόλης, ενός νομού, στον κόσμο του.

Αν με ρωτήσεις για τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της παιδικής μου ηλικίας, θα με συναντήσεις σε πολλές, εκεί, στις εορταστικές- και όχι μόνο- εκδηλώσεις της Εστίας Μητέρας, στη Λιβαδειά.

Αν με ρωτήσεις για τον ορισμό της προσφοράς, πέρα από την εκκλησία, θα σου απαντήσω για την Εστία Μητέρας που, από το 1960 προσφέρει αφειδώς και εμπράκτως την αγάπη της στις μητέρες όλων των ηλικιών και στα παιδιά.

Αν με ρωτήσεις για την ψυχή της, θα σου μιλήσω για την ιδρύτριά της, την αγαπημένη σε όλους μας και αξέχαστη Φούλα Νικολάου, που πίστεψε, θεμελίωσε, πάλεψε και παγίωσε το μεγαλύτερο και κραταιότερο σε ισχύ και προσφορά σωματείο της πόλης μου. Πολυβραβευμένο (μεταξύ άλλων και από την Ακαδημία Αθηνών) και πολυαγαπημένο.

Αν με ρωτήσεις για το έργο της Εστίας Μητέρας, θα πρέπει να σου αφηγηθώ πολλά και να μου εξιστορήσουν ακόμη περισσότερα, οι εξαίρετες κυρίες που μέχρι και σήμερα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε πλείστες εκδηλώσεις για το σωματείο, αλλά και για το γηροκομείο/ ξενώνα που λειτουργεί εκεί. Θα σου μιλήσω για τη σίτιση παιδιών των εργαζομένων μητέρων την εποχή που δεν υπήρχαν παιδικοί σταθμοί στην πόλη, για τις κατασκηνώσεις, τα σεμινάρια, το τμήμα νεότητας, τη σχολή γονέων, τη στήριξη της πολύτεκνης και της κακοποιημένης μητέρας, για την ενίσχυση παιδιών με ειδικές ανάγκες/ ικανότητες, και πολλά ακόμη που, ίσως, ξεχνώ.

Αν με ρωτήσεις με ποιο τρόπο, ή, τρόπους  είναι δυνατό να διαχειριζόμαστε ποικίλες κρίσεις ως άνθρωποι, ως λαός,  θα σου απαντήσω: Αναντίρρητα, με την προσφορά ανυπόκριτης και ανιδιοτελούς αγάπης.

Και η δική μας εστία, η Εστία Μητέρας αποτελεί δυνατό και διαχρονικό παράδειγμα αγάπης. Και αγάπη, σημαίνει θυσία…

Υ.Γ. Ένα μικρό κείμενο, ένα τεράστιο ευχαριστώ για την αγάπη…

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts