Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου κερδίζει το χειροκρότημα ανεβάζοντας West Side Story

του Γιάννη Γιαννακόπουλου. 

Το West Side Story αποτελεί μία ελεύθερη διασκευή της ιστορίας του “Ρωμαίου και της Ιουλιέτας” του Σαίξπηρ με φόντο την Αμερική του 1950 που είχε έντονα κοινωνικά προβλήματα, νεανική εγκληματικότητα και συγκρούσεις συμμοριών με διαφορετική φυλετική και πολιτισμική προέλευση.

Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, στην επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του, αλλά και με αφορμή την επέτειο των 400 χρόνων από τον θάνατο του Σαίξπηρ, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, τόλμησε να ανεβάσει το γνωστό Μιούζικαλ των Leonard Bernstein, Arthur Laurents και Stephen Stondheim με τα αγαπημένα τραγούδια να αποδίδονται στα Ελληνικά.

Το εγχείρημα, μετά από μεγάλη προσπάθεια 6 μηνών, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και οι 3 παραστάσεις που παρουσίασαν οι μαθητές, καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Τo Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, που αποτελεί μία όαση πολιτισμού όχι μόνο για το Αγρίνιο αλλά και την ευρύτερη περιοχή, όλα αυτά τα χρόνια παρουσιάζει μία πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα και έχει κεντρική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Επί πλέον έχει πραγματοποιήσει και αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό (Βιέννη, Μόναχο, Αίγυπτο, Ρουμανία, Κωνσταντινούπολη, Κύπρο) όπου παρουσίασε μουσικές εργασίες.

 

The following two tabs change content below.

Γιάννης Γιαννακόπουλος

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος αγαπά τα ταξίδια και τη φύση. Οι φωτογραφίες του είναι 100% φυσικές, καθώς δεν πιστεύει στα προγράμματα επεξεργασίας παρά μόνο στα παιχνίδια του φωτός και στη μαγεία της στιγμής.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts