Μικροί Ροβινσώνες από την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Αγρινίου εξερεύνησαν την Αθήνα

Ένα βιωματικό περίπλου πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην Αθήνα, διάρκειας 4 ημερών  πραγματοποίησαν οι 20 «Μικροί Ροβινσώνες», ηλικίας 5 έως 15 ετών, από την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Αγρινίου μαζί με τους συνοδούς και τους θεραπευτές τους (συνολική συμμετοχή 50 άτομα), στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μικροί Ροβινσώνες». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Αμφιτρίτη» και την ΕΛΕΠΑΠ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Οι «Μικροί Ροβινσώνες», κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, γνώρισαν τα πιο όμορφα αξιοθέατα της, ξεναγήθηκαν στα στενά της Πλάκας και τα ιστορικά σημεία της πόλης, επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού  του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανακάλυψαν την «Αθηναϊκή Ριβιέρα», το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και παρακολούθησαν την τρισδιάστατη παράσταση «Μια βόλτα στο Φεγγάρι», αλλά και την κωμική παράσταση της ομάδας «Κωμικό Boom» του Γιάννη Σαρακατσάνη, στο Ecali Club, μια παράσταση χωρίς σενάριο, σκηνικά και κουστούμια αποκλειστικά για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Ξεχωριστή εμπειρία για τους «Μικρούς Ροβινσώνες» ήταν το παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού», το  Σάββατο το μεσημέρι, το οποίο σχεδίασε η κυρία Νόνη  Κιουτσούκη. Ο προαύλιος χώρος του Golden Hall για περισσότερο από δύο ώρες, είχε μετατραπεί σ’ ένα γεμάτο χρώματα και χαρούμενες φωνές παιδότοπο, όπου ξεχώριζαν τα γελαστά πρόσωπα των παιδιών και τα συνθήματα «Γαία!» και «Ουρανός!». Οι «Μικροί Ροβινσώνες» χωρισμένοι σε δύο ομάδες (Γαία – Ουρανός) προσπάθησαν να λύσουν γρίφους κατά τη διάρκεια έξι (6) ομαδικών παιχνιδιών, με τη βοήθεια αγαπημένων προσώπων, όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, εκφραστής του ελληνικού μπάσκετ, η Αγγελική Καραπατάκη, αργυρή Ολυμπιονίκης  με την εθνική ομάδα πόλο στους αγώνες Αθήνα 2004, η Δήμητρα Κοροκίδα, χάλκινη παραολυμπιονίκης στους Αγώνες του Ρίο  Ντε Τζανέιρο το 2016, οι ηθοποιοί  Σοφία Μανωλάκου και Ευγενία Παναγοπούλου, η γυμνάστρια  Μάντη Περσάκη, η συντακτική ομάδα του διαδικτυακού ραδιοφώνου NGradio.gr  Βασιλεία Περόγλου, Τάσος Περόγλου, Χαρούλα Νικολαϊδου, Άννα Μαρία Νικολαϊδου, και Φαίη Στάινες και ο αγαπημένος των παιδιών, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Γιώργος Λεμπέσης. Οικοδεσπότες της διοργάνωσης ήταν οι δημοσιογράφοι, Δημήτρης Μάρκος και Δέσποινα Βλεπάκη.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν στο παιχνίδι – γιορτή του «Κρυμμένου Θησαυρού» η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ κυρία Μαριάννα Μόσχου, η Αντιπρόεδρος της Αμφιτρίτης κυρία Ρούλα Ελευθεριάδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κύριος Χρίστος Καραμάνος.

Η κυρία Μόσχου αφού καλωσόρισε τα παιδιά και ευχαρίστησε τους γονείς, τους θεραπευτές, τους  δεκάδες εθελοντές, τους χορηγούς για τη συμμετοχή τους και την υποστήριξη τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τόνισε «η ΕΛΕΠΑΠ έχει ανάγκη, τώρα, περισσότερο από ποτέ, τη στήριξη και την αγάπη των πιστών φίλων της για να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια για κάθε οικογένεια και παιδί σε κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης».

Από την Περιφέρεια Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κύριος Χρίστος Καραμάνος συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συνεχή προσπάθεια τους και κυρίως τα παιδιά και τις οικογένειες τους για τη δύναμη ψυχής και επισήμανε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να είναι αρωγός και υποστηρικτής της προσπάθειας αυτής.

Η κυρία Ρούλα Ελευθεριάδου Αντιπρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Αμφιτρίτη» ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους σε αυτό το παιχνίδι – γιορτή για τα παιδιά και τους φίλους της ΕΛΕΠΑΠ, μια αξέχαστη εμπειρία ομαδικής συνεργασίας και κοινωνικοποίησης και τόνισε πως «στόχος της Αμφιτρίτης είναι να συνεχιστεί ο επιτυχημένος αυτός θεσμός των Μικρών Ροβινσώνων και τα επόμενα χρόνια έτσι ώστε περισσότερα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και όχι μόνο να ζήσουν αυτή την μοναδική εμπειρία». Επίσης η κυρία Ελευθεριάδου αναφέρθηκε στο έργο της «Αμφιτρίτης» η οποία δραστηριοποιείται στον προσβάσιμο τουρισμό (www.greece4all.eu) σχεδιάζοντας, μεταξύ άλλων, και ειδικές διαδρομές για άτομα με αναπηρία προκειμένου να γνωρίσουν την Ελλάδα.

Την «παράσταση έκλεψε» πριν από το παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού», η χορευτική ομάδα  του αθλητικού σωματείου Α.Με.Α. «Τυρταίος», με τις χορευτικές της επιδείξεις, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το κλίμα χαράς και γιορτής.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Διοργανωτές, οικογένειες, παιδιά και εθελοντές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά σε έναν ακόμη ξεχωριστό βιωματικό περίπλου.

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts