‘Το φίλτρο του καφέ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Άδειασα βιαστικά τον βρασμένο γαλλικό καφέ μέσα από το φίλτρο και άρχισα να το ξεπλένω. Άρχισα να σχηματίζω με το μυαλό μου λέξεις ομόρριζες με το ‘φίλτρο’, σαν την άσκηση που ζητάμε από τα παιδιά στις εξετάσεις. Ένα παιχνίδι γραμμάτων και εννοιών που συνειρμικά σε οδηγούν όπου εκείνα θέλουν…

Φιλτράρω: τα λόγια μου, τις κουβέντες των άλλων, τις σκέψεις μου, τη συμπεριφορά όσων με περιβάλλουν. Το αποτέλεσμα, απογοητευτικό… και για μένα. Παραείμαι αυθόρμητη και δεκτική. Πρέπει να αυτοπεριοριστώ.

Άφιλτρο: τώρα μου ήρθε μια εικόνα. Καπνός σε πράσινο πακετάκι, στριφτά τσιγάρα και συ, να τα τυλίγεις με ολύμπια ηρεμία , με εκείνο το υπομειδίαμα. Σου ζητώ ένα και για μένα…

Φιλτραρισμένη: Λέξη, σκέψη. Και γεύση των σκέψεων. Αποστειρωμένη, με δόση ψυχραιμίας και υπομονής.

Φίλτρο (μαγικό):  Η εικόνα του μυστηριώδους, χρωματιστού, θεραπευτικού υγρού που βράζει σε μικροσκοπικά γυάλινα μπουκαλάκια, πολύ μου αρέσει! Εικόνα παραμυθιού, με μια υποψία φόβου.

Φίλτρο (μητρικό/ πατρικό): Χαμογελώ. Μια ζεστασιά με τυλίγει σαν απαλή, παιδική κουβέρτα…

Έκλεισα τη βρύση που είχα αφήσει να ξεπλένει τους κόκκους καφέ από το πλαστικό φίλτρο. Αποφάσισα να ξαναφτιάξω καφέ…

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts