H Χαρούλα Κριεζή παρουσιάζει το «Λιμάνι της Ζωής»

Μια μικρή συζήτηση με την Τίνα Πανώριου. 

  • Ξεκινήσατε να γράφετε…

Παρακινήθηκα αρχικά να ερευνήσω και να γράψω την ιστορία των προγόνων μου  από το υλικό που υπήρχε συσσωρευμένο από τον πατέρα μου, Αντώνη Κριεζή, ο οποίος δεν πρόλαβε να κάνει πραγματικότητα αυτή την βαθιά επιθυμία του. Σαν μια ηθική υπόσχεση σε εκείνον λοιπόν, ανέλαβα η ίδια να υλοποιήσω το όνειρο αυτό. Έτσι  προέκυψε το πρώτο μου συγγραφικό τόλμημα το 2012 με το «Το Ταξίδι Της Ζωής», βιβλίο στο οποίο αναφέρεται η πορεία της οικογενείας του πατέρα μου, μέσα από την ιστορία. Ξεκινά από τα Κριεζά της Ευβοίας τον 17ο αιώνα και μέσω της Ύδρας, Σύρου, Άνδρου, Ρωσίας μας επιστρέφει στην προπολεμική Αθήνα μέχρι και τις μέρες μας.

  • Λίγα λόγια για σας;

Γεννήθηκα το 1956 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσα. Σπούδασα στη σχολή Βακαλώ το 1977, όπου έκανα σπουδές στην εσωτερική διακόσμηση. Παντρεύτηκα τον Νίκο Σβυριάδη, επιχειρηματία ξενοδόχο το 1979, με τον οποίο απέκτησα δύο παιδιά.

  • Υπήρξατε και ξενοδόχος για ένα φεγγάρι… 

Ασχολήθηκα με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έως το 2003, χρονιά που έφυγε από τη ζωή ο Νίκος αλλά συνέχισα να απασχολούμαι  σε ξενοδοχεία έως το τέλος του 2008. Ακόμα ενεργά ασχολήθηκα για πέντε χρόνια με τον Ναυτικό όμιλο Άνδρου και επιμελήθηκα της έκδοσης του «Λευκώματος για τα 50 χρόνια του Ομίλου». Ακόμα θέλω να αναφερθώ και σε μια άλλη δραστηριότητα μου που μου άφησε εξαιρετικές αναμνήσεις, υπήρξα εθελόντρια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, με ενεργό ρόλο στις τελετές έναρξης και λήξης.

  • Σήμερα πάντως δηλώνετε “γιαγιά”. 

Περήφανη μάλιστα αφού έχω δύο εγγόνια να συνεχίσουν την οικογένεια μας. Μοιράζω τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας, Άνδρου και Αράχοβας.

  • Το βιβλίο σας, που βγήκε τώρα…

«Το Λιμάνι Της Ζωής» είναι το δεύτερο μου έργο, στο οποίο αναφέρομαι  στην  πορεία της οικογένειας της μητέρας μου  μέσα από την ιστορία. Ξεκινά από την μυρωδάτη Χίο και Σίφνο του 19ου αιώνα, μας μεταφέρει στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και μας επιστρέφει στην προπολεμική Αθήνα μέχρι τις μέρες μας.

 

Υ.Γ. «Το Λιμάνι της Ζωής» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 19.30μμ στο Saint George Lycabettus hotel  

The following two tabs change content below.
Τίνα Πανώριου Γεννήθηκε στην Ν Υόρκη και ζεί στο Π Ψυχικό. Τελείωσε την Σχολή Μωραίτη, και έχει πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας. Από το 1981 εργάζεται ως πολιτιστική συντάκτρια στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΒΔΟΜΗ και στα περιοδικά ΕΝΑ, ΚΑΙ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΤΗΛΕΡΑΜΑ, PENTHOUSE. Έκανε αρχισυνταξία σε εκπομπές της ΕΤ1, καθώς και στο Κανάλι 5. Η τηλεταινία της «Το όνομά μου είναι Άσσαντ» διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ της Δράμας. Το1995-1996 έκανε, εκπομπή στον σταθμό SEVEN X, με τίτλο «Από στόμα σε στόμα». Στο ραδιόφωνο έχει δουλέψει στο ΚΑΝΑΛΙ 1 και στον ΣΚΑΙ. Από το 1993 έως τον Ιούνιο του 2013, εργαζόταν στην ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στον ιστότοπο της ΕΡΤ, (πολιτιστικές συνεντεύξεις, κριτική τηλεόρασης, Βιβλίο). Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τον χώρο του ΒΙΒΛΙΟΥ. Σήμερα συνεργάζεται με το DIASTIXO και το VAKXIKON.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts