Θα προστατευτεί άραγε η νομιμότητα το Σάββατο 10/06 στο Πεδίο του Άρεως;

Οι κάτοικοι που μένουμε γύρω από το Πεδίον του Άρεως, σε μία περιοχή που εκτείνεται από την Κυψέλη μέχρι τη Νεάπολη και από του Γκύζη μέχρι την πλατεία Βικτωρίας, υποφέρουμε τους τελευταίους μήνες από την αυθαίρετη, παράνομη και προκλητική διοργάνωση ολονύκτιων «πάρτι» και συναυλιών στον δημόσιο χώρο της πλατείας Πρωτομαγιάς από γνωστούς / άγνωστους «μπίζνεσμαν» που υποτίθεται προσφέρουν «εναλλακτική διασκέδαση».

Οι «μπίζνεσμαν» αυτοί σπάνε τα «κουτιά» της ΔΕΗ, κλέβουν δηλαδή το δημόσιο ρεύμα, και τροφοδοτούν επαγγελματικές και θηριώδεις μεταφερόμενες ηχητικές εγκαταστάσεις που κάνουν τα διπλομονωμένα παράθυρά μας να τρίζουν όλη τη νύχτα, αδιαφορώντας εάν στις πολυκατοικίες της περιοχής ζουν ασθενείς, ηλικιωμένοι, οικογένειες με μωρά παιδιά ή απλά άνθρωποι που θέλουν να περάσουν τη νύχτα της Παρασκευής ή του Σαββάτου τους  με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που επιβάλουν εκείνοι.

Κατά παράβαση κάθε νομιμότητας, στήνουν σχεδόν κάθε εβδομάδα μία ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση, υπερτιμολογώντας τα ποτά που πωλούν «στον πάγο» χωρίς βέβαια κανένα παραστατικό.

Σε κάθε τέτοια εκδήλωση το αστυνομικό τμήμα Κυψέλης και το «100» υποδέχεται τις εκατοντάδες διαμαρτυρίες των περιοίκων, επαναλαμβάνοντας ολόκληρη τη νύχτα ότι «γνωρίζουμε ότι παραβιάζεται η νομιμότητα αλλά δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε τον χώρο…»

Αυτό το Σάββατο 10/06, οι περίοικοι ζητάμε να μπορέσουν να προσεγγίσουν τον χώρο. Έγκαιρα.

Αυτό το Σάββατο 10/06 μία ομάδα που αυτοαποκαλείται «Κενό Δίκτυο» διοργανώνει «φεστιβάλ» με τρεις «μουσικές σκηνές» και πρόγραμμα που ξεκινά από τις επτά το απόγευμα και ολοκληρώνεται στις 7.30 το πρωί της Κυριακής μέσα στο Πεδίο του Άρεως.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  

Από το γραφείο της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, η συνεργάτης της κυρία Μανωλοπούλου, μας ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια αρχικά είχε εξετάσει θετικά την «εκδήλωση» με την προϋπόθεση ότι αυτή θα έληγε στις ώρες που επιβάλει ο νόμος, δηλαδή στις 11 τη νύχτα. Μπροστά στην άρνηση των διοργανωτών να δεχτούν τη νομιμότητα και στην επιμονή τους για ολονύχτια διάρκεια, η περιφέρεια όχι μόνο δεν τους έδωσε άδεια αλλά το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 9/06 ο διευθυντής της Περιφέρειας Αττικής θα έχει στείλει έγγραφη αναφορά στην Ελληνική Αστυνομία για την προστασία του χώρου και των κατοίκων από την πραγματοποίηση της παράνομης εκδήλωσης.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Όλη η ευθύνη πλέον μετατοπίζεται στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο Υπουργός κύριος Τόσκας καλείται να εφαρμόσει το νόμο. Και μπορεί να τον εφαρμόσει μόνο με την προληπτική προστασία του χώρου, εμποδίζοντας δηλαδή την «επιχείρηση» να στήσει τις μεταφερόμενες εγκαταστάσεις της μέσα στο Πεδίο του Άρεως.

Κανείς μας στην περιοχή δεν θέλει συμπλοκές και βία.

Θέλουμε απλά προστασία, όταν καταπατώνται τα στοιχειώδη ατομικά μας δικαιώματα και η νομιμότητα.

Θα προστατευτεί άραγε η νομιμότητα το Σάββατο 10/06 στο Πεδίο του Άρεως;  

 

Ένας κάτοικος της περιοχής,

Δημήτρης Καλαντζής.     

  • ENHMΕΡΩΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης δηλώνει το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 9.30 το πρωί: “Εμείς είμαστε 8 άνθρωποι, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για την επικείμενη κατάληψη του Πεδίου του Άρεως. Πάρτε το “100”” 

Ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ κύριος Χρονόπουλος, δηλώνει το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 9:45 το πρωί ότι πραγματικά η Περιφέρεια Αττικής έχει ενημερώσει την Αστυνομία ότι η επικείμενη “εκδήλωση – κατάληψη” του Πεδίου του Άρεως είναι παράνομη – δεν έχει δοθεί καμία άδεια – και ότι θα πιέσει την ΓΑΔΑ να προβεί στις νόμιμες ενέργειες. 

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts