‘Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Ο Αύγουστος των διακοπών, του άγχους τους, της θάλασσας με τη βουή του κόσμου, των μικρών παιδιών με τα παιχνίδια, της μυρωδιάς αντηλιακού καρύδας, του νησιού που πρέπει να πας, του νησιού που θες, αλλά δεν πας, των αναμνήσεων, του καύσωνα, του βουνού για δροσιά, των ποτών, των μηνυμάτων στο κινητό, των βαρετών μεσημεριών, των άπειρων καφέδων, των μικρών αποδράσεων σε μια άδεια Αθήνα που αγαπώ.

Ο Αύγουστος του Χρήστου, της Μίνας, των παιδιών, των βραδινών επισκέψεων στο μπαλκόνι με τα κεράκια, κάνοντας τσιγάρο και σιωπή,  των ατέρμονων συζητήσεων περί εαυτού και σχέσεων, του χαμόγελου και του φιλιού για καληνύχτα, της ενδοσκόπησης, της απόδρασης και απομόνωσης με δάκρυα.

Ο Αύγουστος των Χανίων, της Αστυπάλαιας και της Σύρου, με τα βιβλία στην παραλία και τις φωτογραφίες που δεν ξεθωριάζουν ποτέ μέσα μας, με τις κουβέντες που καταλήγουν σε ανόητους καβγάδες, με τη νοσταλγία και την πίκρα, με την αγωνία των ιατρικών εξετάσεων που έκανες, γιατί σου σφηνώθηκε η εμμονή ότι θα ναι το τελευταίο σου καλοκαίρι, με την αγωνία σου να μετριέται σε ιδρώτα στους καναπέδες αναμονής ενός μεγάλου νοσοκομείου.

Ο Αύγουστος της Επιδαύρου και του Ναυπλίου, των Σπετσών, του Γαλαξιδίου, του διαβάσματος, του διαδικτύου, της μοναξιάς, των αλλαγών στο σπίτι, των αλλαγών σε σένα, των εκπτώσεων, του περιπάτου για την εκτόνωση, σωματική και ψυχική, της αναχώρησης.

Ο Αύγουστος των πανσελήνων, των συναυλιών, των παραστάσεων. Ο Αύγουστος ο δικός μου, ο δικός σου, όλων μας, με τις προσδοκίες και τις ματαιώσεις του, με τις αποχωρήσεις και τις αφίξεις του. Των αναμνήσεων και των ελπίδων.

Ο Αύγουστος της θάλασσας. Πώς είναι ο τίτλος του βιβλίου που αγαπάς; ‘Μπορείς να κλάψεις μες στο νερό;’ (του Αλέξη Σταμάτη, εκδόσεις Καστανιώτη). Βούτηξε το κεφάλι σου στο νερό, άδειασε τις σκέψεις σου και εξιλεώσου.

Ο Αύγουστος της εξιλέωσης, ναι, αυτός είναι ο δικός μου.

 

(Φωτογραφία: Αaron Brown@Flickr) 

 

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts