‘Το καλοκαίρι σου’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Θέλω να’ ναι γελαστό, σαν το βλέμμα σου, όταν με κοιτάς. Να’ χει τη γλυκιά μελαγχολία του δειλινού στο αγαπημένο μου νησί. Να μυρίζει δροσιά, όπως το άρωμά σου. Να’ χει τον ήχο από τα παιδικά παιχνίδια στο νερό. Να’ ναι μπλε μωβ, το αγαπημένο μας χρώμα.

Να’ ναι αιφνιδιαστικό, όπως μια καλοκαιρινή μπόρα, που τόσο μου αρέσει. Να’ ναι μυστηριώδες, όπως  η βόλτα μας γύρω από το κάστρο του νησιού, τη νύχτα. Να μου μιλάει, σαν κοχύλι στο αυτί. Να με χαϊδεύει σαν απαλή αύρα, πρωινή.

Να’ ναι ελληνικό, σαν τον ευλαβικό επιτάφιο της Παναγίας, το Δεκαπενταύγουστο.

Το δικό σου καλοκαίρι… Να με ταξιδεύει…

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts