“Το ξεκίνημα”

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Με την πρώτη συννεφιά, ετοιμάζεσαι. Σου προκαλεί αγωνία και ανησυχία, αλλά το εξελίσσεις στη σκέψη σου. Είναι η αφετηρία που ακολουθεί την καλοκαιρινή ραστώνη, τον ακραίο, έντονο ήλιο με τη φλόγα του πάνω στο πρόσωπό σου. Είναι το αεράκι που έρχεται σαν χάδι στο πρόσωπό σου , να το απαλύνει από την καυτή ηλιακή αχτίδα. Να σε ανακουφίσει από τη ζέστη και να σε ηρεμήσει.

Είναι το ξεκίνημα που πάντα προσμένεις κι ας σε προβληματίζει. Είναι γιατί νιώθεις έτοιμος να δημιουργήσεις, να θεραπεύσεις εαυτόν από ό,τι σε ταλάνισε. Να αγαπήσεις εσένα, θέτοντας νέους στόχους, πλάθοντας εσύ τα δεδομένα στη ζωή σου (όσα, τουλάχιστον, εξαρτώνται από τον ανθρώπινο παράγοντα) και να ριχτείς στο ταξίδι που σου επιφυλάσσεται. Με θάρρος και φόβο, συνάμα!

Πρόσφατα, με αγαπημένη φίλη καταλήξαμε στο σοφόν και σαφές: ‘Να παίρνεις τη ζωή, όπως σού έρχεται’.  Ν΄ αντιμετωπίζεις το καινούργιο και να προσαρμόζεσαι στις καταστάσεις,  όσο ρίσκο κι αν κρύβει αυτό. Ίσως ανακαλύψεις τη δύναμή σου, ξανά. Ή, ακόμη καλύτερα, να την εφεύρεις! Όποιος προσαρμόζεται, επιβιώνει. Όπως ισχυριζόταν ο Δαρβίνος, το ον που επιβιώνει , είναι αυτό που προσαρμόζεται στις αλλαγές του περιβάλλοντος… Έτσι, δεν είναι;

Όμορφα ξεκινήματα σε όλους μας!

(Αφιερωμένο στη φίλη που μου γλύκανε το καλοκαίρι…)

(Φωτογραφία: Saparevo@Flickr)

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts