‘Φτερό αγγέλου’ (μέρος 2o)

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Χάζευε πάντα σαν παιδί τις βιτρίνες που στολίζονταν από αγγελάκια, χριστουγεννιάτικα, ή και ρομαντικά, απαλά, ροζ, σε συννεφάκια, αμέριμνα ν’ ατενίζουν το απροσδιόριστο μέλλον, ή ν’ αναπολούν το παρελθόν.

Σήμερα, τα ξαναθυμήθηκε, καθώς, μέσα στο σωρό των σημειώσεων, βρήκε ένα μικρό, θαυμάσια ζωγραφισμένο με χρώματα απαλά, ένα αγγελάκι μικρό, χαμογελαστό. Σταμάτησε ό,τι έκανε και κάθισε στο πάτωμα. Το περιεργάστηκε με τρυφερότητα και συγκίνηση. Με θυμό και παράπονο. Με δάκρυα και χαμόγελο ευγνωμοσύνης. Έκλεισε τα μάτια και προσπάθησε να θυμηθεί τη στιγμή της δημιουργίας του. Την είδε μπροστά, θύμηση ολοζώντανη, αγαπημένη, με ακτίνες φωτός γύρω της, να δημιουργεί γενναιόδωρα, αγγελάκια, λουλούδια, πέτρες ζωγραφισμένες, λαμπάδες, στεφανάκια, μικρά κοσμήματα.

Κοιτούσε και θυμόταν, γέλια και δάκρυα, σιωπές και φόβο, τρόμο και προσευχές. Και έτσι πέρασε η ώρα, δίχως να το συνειδητοποιήσει. Η μέρα είχε αρχίσει να μικραίνει, το φθινοπωρινό αεράκι κινούσε απαλά τις κουρτίνες από τις ανοιχτές πόρτες, αλλά δεν ενοχλήθηκε. Καθόταν εκεί, στο πάτωμα, κρατώντας ένα μέρος από τη ζωή που έζησε, στα χέρια. Φύλλα σημειώσεων έπεφταν απαλά στο πάτωμα, και ένιωσε ότι μαζί με αυτά έπεφταν στροβιλιζόμενα αγγελάκια! Λευκά, χρωματιστά, μικρά και μεγαλύτερα, με φτερά και με φωτοστέφανα. Κοιτούσε σαστισμένα όλον αυτό το φωτεινό στρόβιλο. Όταν κόπασε, το αεράκι έσπρωξε απαλά μπροστά στα πόδια , ένα μικρό φως. Φως στο σκοτάδι, πλέον, του δωματίου. Το μικρό φτερό ήταν πάλι εκεί! Μικρό, λευκό, φωτεινό. Υπενθύμιση παρουσίας…

(Φωτογραφία: Georgie Sharp@Flickr)

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts