Η Περιφέρεια Αττικής σπεύδει να «σουλουπώσει» το Πάρκο ενόψει του «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως»

Η Περιφέρεια Αττικής μπροστά στην πίεση των δημοσιεύσεων για την κακή κατάσταση του Πεδίου του Άρεως και την εκδήλωσή μας «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως», σπεύδει να «σουλουπώσει» το Πάρκο με προσωρινές εργολαβίες λίγων ημερών. Η εξέλιξη αυτή κάνει ακόμα πιο σημαντική την παρουσία όλων μας στην εκδήλωση «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως» την προσεχή Τετάρτη το βράδυ. Οι πιέσεις μας, οι αναρτήσεις, τα βίντεο, τα σχόλια, οι κοινοποιήσεις και τα δημοσιεύματα πιάνουν τόπο. Είναι ακριβώς η στιγμή που χρειάζεται να δείξουμε και με την φυσική παρουσία μας, το ενδιαφέρον μας για το Πάρκο. Να δηλώσουμε ότι διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ποιότητα της ζωής μας: ένα Πάρκο καθαρό, πράσινο, φωτεινό και ασφαλές.

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου μία ομάδα μελών της κοινότητας «Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως» βρήκαμε το Πάρκο σε κατάσταση… οργασμού επισκευών. Είχαμε ενημερωθεί από άλλα μέλη της κοινότητας ότι εδώ και δύο ημέρες είχαν κάνει την εμφάνισή τους συνεργεία  αλλά δεν περιμέναμε να δούμε Σαββατιάτικα: εργάτες να κουρεύουν τα ξερόχορτα, τεράστιο φορτηγό με «δαγκάνα» να μαζεύει τους λόφους από κλαδέματα και σκουπίδια και συνεργείο ηλεκτρολόγων να συνδέει τα φωτιστικά του Πάρκου με το ρεύμα και να τοποθετεί νέες λάμπες.

H έκπληξη ήταν ευχάριστη αλλά λίγο – πολύ αναμενόμενη.

Η Περιφέρεια Αττικής προσπαθεί τελευταία στιγμή να «σουλουπώσει» το Πεδίο του Άρεως, ενόψει της εκδήλωσης «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως» της προσεχούς Τετάρτης, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες πολίτες, καλλιτέχνες και άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα κοινά.

Η απογοήτευση ήρθε όταν, μιλώντας με τους εργάτες, ανακαλύψαμε ότι πρόκειται για «προσωρινές εργολαβίες» που θα λειτουργήσουν για λίγες ημέρες (μάλλον μέχρι την εκδήλωσή μας) και μετά… πάλι τα ίδια.

Δυστυχώς δεν βρίσκονται σε εξέλιξη ΜΟΝΙΜΕΣ εργολαβίες (ή πρόσληψη μόνιμου προσωπικού) για το πράσινο, την καθαριότητα, τον ηλεκτρισμό και την υδροδότηση του Πάρκου, που θα μπορούσαν να αλλάξουν ριζικά την εικόνα και τη λειτουργία του.

Πρόκειται πάλι για «μπαλώματα» που φοβόμαστε ότι θα έχουν την τύχη των προηγουμένων «μπαλωμάτων», δηλαδή να καταστραφούν μέσα σε λίγες ημέρες.

Αλλά δεν θέλουμε να είμαστε αρνητικοί. Χαιρόμαστε που έστω και για λίγο θα απολαύσουμε μερικά φώτα στο Πεδίο του Άρεως, κάποια κουρεμένα παρτέρια και λίγη  καθαριότητα.

Εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τις οριστικές, ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες λύσεις.

Το Πεδίο του Άρεως είναι ο μεγαλύτερος χώρος πρασίνου της Αθήνας. Ένα διαμάντι αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης, ένας χώρος που έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει πηγή ζωής της πόλης μας.

Ζητάμε το αυτονόητο: να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε τον χώρο για βόλτες, αθλητισμό, αναψυχή. Να μπορούμε να τον χαιρόμαστε!

Όλοι την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ στο Άγαλμα της Αθήνας για να κάνουμε μία βόλτα στις διαδρομές του Πάρκου. Μακάρι να μη χρειαστούν πολλοί φακοί και φαναράκια αλλά… ας τα έχετε μαζί σας.

Σημείωση: στο βίντεο φροντίσαμε να μη φαίνονται τα περισσότερα πρόσωπα εργατών που μας μιλάνε. Δεν θέλουμε να βρουν κάποιον μπελά από τους «Ηρακλείς του στέμματος» της Περιφέρειας…

The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts