Η απάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στην πρόσκληση του «Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως»

της διαδικτυακής κοινότητας “Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως”. 

Από την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου λάβαμε την εξής απάντηση στη δημόσια πρόσκλησή μας να έρθει στο Πεδίο του Άρεως κατά τη δράση μας «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως» την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 με σκοπό την ανάδειξη και αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων του Πεδίου του Άρεως:

Αγαπητοί φίλοι,

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση που μου απευθύνετε να επισκεφθώ το Πάρκο — έναν χώρο που γνωρίζω πολύ καλά, καθώς τον έχω επισκεφθεί πολλές φορές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Να σας πληροφορήσω επίσης, όταν έλαβα γνώση για τη δράση που διοργανώνετε την ερχόμενη Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου (εκ παραδρομής στην πρόσκλησή σας αναγράφεται «27 Οκτωβρίου»), το πρόγραμμά μου είχε ήδη κλείσει με συναντήσεις και συμμετοχή σε εκδηλώσεις όπου είμαι εκ της θέσεώς μου, υποχρεωμένη να παραβρίσκομαι. Θα αποτελούσε ατόπημα και θα ήταν ανακόλουθο από την πλευρά μου, να ακυρώσω την τελευταία στιγμή δεσμεύσεις που είχα αναλάβει έναντι συμπολιτών μας για σειρά κρίσιμων κοινωνικών ζητημάτων προκειμένου να λάβω μέρος στην εκδήλωση για το Πεδίο του Άρεως, η οποία με τη σειρά της θέτει το κρίσιμο ζήτημα της ασφάλειας όλων μας.

Θα ήθελα επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι το ενδιαφέρον της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για το Πεδίο του Άρεως δεν χρονολογείται τις «τελευταίες πέντε ημέρες», αλλά από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας. Στόχος των αποφάσεων και των ενεργειών μας τα τελευταία τρία χρόνια είναι να αποδοθεί ο δημόσιος χώρος του πάρκου στους πολίτες με όρους ασφάλειας των πολιτών και με σεβασμό στο περιβάλλον. Παρεμβαίνουμε συστηματικά για τη βελτίωση των υποδομών (κτιριακών, παιδικών χαρών), των χώρων πρασίνου. Διοργανώνουμε σε συνεργασία με άλλους φορείς, εκδηλώσεις (πολιτιστικές, Ψυχαγωγικές, κ.α.) και παράλληλα προωθούμε προγράμματα περιβαλλοντικού, εκπαιδευτικού, αθλητικού χαρακτήρα. Παράλληλα επιχειρούμε να αντιμετωπίσουμε κρίσιμα ζητήματα, όπως της καθαριότητας, της φύλαξης, κ.α..

Να σημειώσω τέλος, ότι εξ όσων γνωρίζω, τόσο οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες όσο και οι υπεύθυνοι υπηρεσιακοί παράγοντες, έχουν κατά καιρού συναντηθεί μαζί σας, με στόχο την ενημέρωση και την άντληση των εμπειριών, των απόψεων και των επισημάνσεών σας, ως ενεργών πολιτών. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι κατέχει κάποια θαυματουργική μέθοδο για να αλλάξει τα κακώς κείμενα δεκαετιών στο Πεδίο του Άρεως από τη μια μέρα στην άλλη, ευελπιστώ ότι στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία συνεργασίας για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, για έναν εμβληματικό χώρο όπως το Πεδίο του Άρεως — έναν χώρο που μας αφορά όλους μας.

Περιφερειάρχης Αττικής

Ρένα Δούρου

25 Σεπτεμβρίου 2017

Η απάντησή μας:

Αγαπητή κυρία Περιφερειάρχη,

Ευχαριστούμε για την άμεση απάντηση στην πρόσκλησή μας. Εκτιμούμε την αλλαγή στον τόνο της επικοινωνίας, μετά τους χυδαία υβριστικούς χαρακτηρισμούς του γραφείου τύπου της Περιφέρειας Αττικής προς μία συλλογικότητα που διεκδικεί την ποιότητα ζωής στην πόλη.  Προσβλέπουμε σε συνάντηση με ή χωρίς φώτα δημοσιότητας (τις ίδιες προτάσεις έχουμε να παρουσιάσουμε και στις δύο περιπτώσεις). Ελπίζουμε να ανοίξουν οι πόρτες των συνεργατών σας για γόνιμο διάλογο με τους κατοίκους και φίλους του ΠτΑ προς αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων του Πάρκου και, τέλος,  επιφυλασσόμαστε να σας ενημερώσουμε έγκαιρα για την επόμενη δράση μας, ώστε να καταφέρετε να βρεθείτε κοντά μας.

Με εκτίμηση,

«Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως»

The following two tabs change content below.
Σελίδα κοινότητας του fb κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως, που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη των: «Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως», «Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αθηνά”», «Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως», «Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως» και σκοπό έχει το ξαναζωντάνεμα του Πάρκου.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts