‘Άρωμα κανέλας’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Η μυρωδιά των μπαχαρικών με γλυκαίνει. Με ταξιδεύει σε τόπους νοσταλγικούς, μακρινούς, άρρηκτα δεμένους με την Ανατολή, με τις έντονες μυρωδιές και τα χρώματά της. Με ιστορίες κρυφές, μυστικά ανομολόγητα, καλυμμένα με πέπλο μυστηρίου και μουσικές λάγνες. Δίνει μια στάλα ονείρου, γλυκύτητας και έντασης μετά τη θερινή νωθρότητα.

Η κανέλα είναι το μπαχαρικό που τους τελευταίους μήνες προσθέτω στον καφέ φίλτρου. Για να νιώσω πιο έντονα τη γεύση. Για να γλυκαθώ ύστερα από μια μέρα περίεργη. Για να ζεσταθώ τις μέρες και τ’ απογεύματα του Οκτωβρίου. Ναι, ο Οκτώβριος είναι ο μήνας  που με τα κρύο και την υγρασία του, μου προσφέρει μικρές, περίεργες χαρές .

Δεν έχει τη μελαγχολική διάθεση του Σεπτεμβρίου, αλλά την εγρήγορση και την ελπίδα για την ανανέωση. Την όρεξη για μεταμορφώσεις εντός και εκτός ημών.  Σε κάνει να ονειρεύεσαι, αν δεν την έχεις, τη θαλπωρή μιας αγκαλιάς. Ονειρεύεσαι ταξίδια και προορισμούς αποκλειστικά φθινοπωρινούς, με κείνη την απερίγραπτη χρωματική παλέτα να σε περιβάλλει και να σε γαληνεύει.

Πράγματι, ο δικός μου Οκτώβριος είναι χαρούμενος. Με γεμίζει ευθύνες, αλλά με ωθεί στη δημιουργικότητα. Με ζεσταίνει και με παρηγορεί. Μου θυμίζει παλαιότερες στιγμές δημιουργικής χαράς και χαμόγελα πολλά, πριν την εκπλήρωση ενός ονείρου… Κρύβει τη μύχια διαίσθηση για το απροσδιόριστο.

Κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο. Μούστος, καφές και πραλίνα φουντουκιού. Να, τα πολύτιμα εφόδια για ν’ αντιμετωπίσεις  το νέο μήνα και τα… δώρα του. Τις βροχές που θα κάνουν τη γη να ξεδιψάσει και τα φύλλα των δέντρων να στολίσουν τα πεζοδρόμια. Τις συννεφιές που θα σχηματίσουν μικρά, ή μεγάλα συννεφάκια στο μυαλό σου, αφορμές για επαναπροσδιορισμούς και επιβεβαιώσεις.

Καλό και ήρεμο Οκτώβριο!

(φωτογραφία: Quinn Dombrowski@Flickr) 

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts