‘Η ΑΥΡΑ’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Αναζητώ ετυμολογία, συνώνυμα, παράγωγα. Παιχνίδι ψυχαγωγικό, (εκ)παιδευτικό, διασκεδαστικό. Το δανείζομαι από τα σχολικά ‘όπλα’. Με βοηθούν να μαθαίνω, πάντα μαθαίνω από τα λεξικά, αδύνατον να είμαι παντογνώστης. Μόλις μάθω τη ρίζα της λέξης, κάνω άλλα παιχνίδια. Φαντάζομαι εικόνες της λέξης. Ζωγραφιές, που να εκφράζουν τη δύναμη του νοήματός της και τη συνδέω με δικές μου, προσωπικές εικόνες. Αν μου αρέσουν μαζί, τις κρατάω και χρησιμοποιώ τη λέξη συχνά, την κάνω δική μου. Παιχνίδι εγωιστικό, παιδικό, κτητικό. Μου αρέσει, όμως.

Η αύρα, το αεράκι, το φωτεινό περίγραμμα, δώρο ακριβό, ανθρώπων σπάνιων και χαρισματικών. Η αύρα που εκπέμπεις σε χαρακτηρίζει, σε φωτίζει, σε θυμίζει. Και, αν είσαι, τυχερός, την κουβαλάς, φυλαχτό πολύτιμο.

Η δική σου αύρα, είναι η δική μου προίκα. Κάτι σαν παράσημο και νιώθω πλήρης περηφάνιας. Διαβάζω: Πνοή, αυγή, αήρ, αω/άημι, aura, αύρη, άνεμος… Πλάθω εικόνες και  ιστορίες. Τι όμορφο να έχεις κοντά σου μια αύρα να σε συντροφεύει, να σ’ ακολουθεί! Πνοή δημιουργική, να σου δίνει αφειδώς αγάπη και ορίζοντα ν’ αναπνέεις, να σχεδιάζεις και να δημιουργείς το παρόν και το μέλλον! Και έχει ένα άρωμα περίεργο, ευλογημένο από τη φύση του Θεού, που μου θυμίζει στίχο του Ελύτη: ‘Εκφράζομαι όπως ένα περγαμόντο στον πρωινόν αέρα. Η διήθηση που δεν την αντιλαμβάνεται άλλος κανείς, αυτή έχει σημασία’.  Τι ευωδιαστή εικόνα, αλήθεια! Και μ’ ένα ευλαβικό μυστήριο.

(Φωτογραφία: Adria Sauchez Aran@flickr)

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts