Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στα 10 προβλήματα που έθεσε η κοινότητα «Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως»

Διαδυκτιακή κοινότητα “Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως”. 

Από την Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Πάρκων και Αλσών Βασιλική Λάσκαρη-Κρασοπούλου, λάβαμε απαντητική επιστολή για τα «10 ανοιχτά προβλήματα του Πεδίου του Άρεως» που θέσαμε με δική μας δημόσια επιστολή στις 5 Οκτωβρίου 2017.

Καταρχάς την ευχαριστούμε για την απάντηση, που όμως θα επιθυμούσαμε να συνοδεύεται από συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα (π.χ. για την αποκατάσταση των Παιδικών Χαρών, η απάντηση περιέχει την αοριστία «θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες»).

Επιφυλασσόμαστε για συνέχεια της δημόσιας επικοινωνίας με την Περιφέρεια Αττικής και παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή.

Όσοι δεν έχετε τον χρόνο να την διαβάσετε ολόκληρη – είναι μακροσκελής – θα σας προτείναμε να διαβάσετε την κατάληξή της, όπου η Περιφέρεια ζητά τη συνεργασία μας απέναντι στις ευθύνες εκείνων που δεν φροντίζουν για την ορθή αστυνόμευση του Πεδίου τους Άρεως. Συγκεκριμένα σημειώνει η Περιφέρεια:

«Θα ήταν μεγάλη η συνδρομή σας στην προσπάθειά μας, να διαχειριστούμε την δύσκολη ομολογουμένως κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως, αν όλες οι Συλλογικότητες που πραγματικά ενδιαφέρονται για το Πεδίο του Άρεως δεν επιδείκνυαν μια μονομέρεια (ηθελημένα ή αθέλητα) στο να επιζητούν επιμόνως να ασκήσει η Περιφέρεια Αττικής τις αρμοδιότητές της, χωρίς να απευθύνονται και να ζητούν το ίδιο να πράξουν και όλες οι υπόλοιπες εμπλεκόμενες δημόσιες αρχές. (…) Τα επιμέρους ζητήματα που θέτετε, είναι γεγονός – και είναι κοινώς διαπιστωμένο – ότι τα έχουμε επιλύσει πολλές φορές και πολλές φορές βρισκόμαστε πάλι να τα επιλύουμε από την αρχή, λόγω ακριβώς της προαναφερόμενης έλλειψης αστυνόμευσης. (…) Όσο, δεν αθροίζουμε δυνάμεις στη διεκδίκηση για πιο αποτελεσματική αστυνόμευσης του Πεδίου του Άρεως από τα εντεταλμένα όργανα του Κράτους, τόσο η Περιφέρεια Αττικής θα κατηγορείται  για την όχι  πλήρη λειτουργία των υποδομών στο Πεδίο του Άρεως, κατηγορία που, μετά τα ανωτέρω εκτεθέντα, είναι  τελείως άδικη.»

Ολόκληρη η επιστολή της Εντεταλμένης Περιφερειακής Σύμβουλου Παρκών και Αλσών της Περιφέρειας Αττικής κας Βασιλικής Λάσκαρη-Κρασοπούλου, έχει ως εξής:

Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων της, υλοποιεί τις ακόλουθες δράσεις στο Πεδίο του Άρεως:

 1. Ολοκλήρωση ανακαίνισης κτηρίου Άλσους

Για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του κτηρίου Άλσους, στην παρούσα φάση προωθείται η σύνδεση του κτηρίου με το δίκτυο φυσικού αερίου και με το δίκτυο ύδρευσης.

 1. Διαγωνισμός μίσθωσης κτηρίου Άλσους

Για τη μίσθωση του κτηρίου Άλσους, η σχετική διακήρυξη  θα δημοσιοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου 2017 και η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2018. Ταυτόχρονα μελετάται και η μίσθωση των 2 περιπτέρων του Πάρκου.

 1. Ηλεκτροφωτισμός

Έχει ήδη αποκατασταθεί ένα σημαντικό τμήμα του υψηλού φωτισμού του Πάρκου. Το τελευταίο διάστημα υπήρξε δολιοφθορά και καταστροφή του κεντρικού υποσταθμού ρεύματος για την οποία έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία αναζήτησης ευθυνών. Η ολοκλήρωση της αποκατάστασης της ζημιάς και η σταθεροποίηση του συστήματος αναμένεται εντός του  2017.
Ο χαμηλός φωτισμός έχει τοποθετηθεί κατά ένα μέρος (από τα ευρεθέντα στις αποθήκες φωτιστικά σώματα) και η ολοκλήρωση πλήρους αποκατάστασής του θα γίνει με νέο διαγωνισμό συντήρησης των υποδομών της Περιφέρειας Αττικής (βλ. σημείο 7.).
Ειδικά για τον φωτισμό της Πλατείας Πρωτομαγιάς θα χρησιμοποιηθούν νέα «αντιβανδαλιστικά» φωτιστικά σώματα, τα οποία επίσης θα ενταχθούν στον νέο διαγωνισμό συντήρησης των υποδομών της Περιφέρειας Αττικής (βλ. σημείο 7).

 1. Πράσινο

Το πράσινο συντηρείται μέσω συμβάσεων, αδιαλείπτως, από τον Φεβρουάριο του 2016. Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη νέος ανοιχτός, διεθνής, ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την 3ετή συντήρηση και αναβάθμιση του πρασίνου του Πάρκου. Η σχετική διακήρυξη δημοσιοποιήθηκε τον Αύγουστο 2017 και είναι προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2018.

 1. Καθαριότητα από τον Δήμο Αθηναίων

Η καθαριότητα του Πάρκου και η αποκομιδή των σκουπιδιών υλοποιείται τα τελευταία χρόνια κυρίως από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτός, διεθνής, ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών καθαριότητας σε όλους τους χώρους και τα κτήρια του Πάρκου, προϋπολογισμού 1,4 εκ. ευρώ. Η σχετική διακήρυξη δημοσιοποιήθηκε τον Αύγουστο 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2018. Μετά την εγκατάσταση του αναδόχου θα λειτουργήσουν και οι δημόσιες τουαλέτες.

 1. Εργασίες υποδομών αρδεύσεων και γεωτρήσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμβαση, ύψους 43.155 €, η οποία συνήφθη τον Αύγουστο του 2017 κατόπιν ανοιχτού, ηλεκτρονικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 95.900 € ο οποίος προκηρύχθηκε τον Μάρτιο του 2017. Με τη σύμβαση αυτή ανάμεσα σε άλλα θα γίνει επισκευή και αποκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και αυτοματισμών  για να  επαναλειτουργήσουν τα σιντριβάνια και τα υδάτινα στοιχεία του Πάρκου.

 1. Συντήρηση Υποδομών

Για τη συντήρηση των υποδομών του Πεδίου του Άρεως ενεργοποιήθηκε το 2015 σύμβαση που βρίσκεται σε ισχύ και αφορά συνολικά στα κτήρια και τις υποδομές της Περιφέρειας Αττικής. Μέσω αυτής της σύμβασης υπήρξαν παρεμβάσεις για τον ηλεκτροφωτισμό, τους χρωματισμούς κ.λπ. Ήδη, ετοιμάζεται διακήρυξη νέου, ανοιχτού, διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού περίπου 2 εκ. ευρώ, για την 3ετή συντήρηση των πάσης φύσεως υποδομών. Η σχετική διακήρυξη θα δημοσιοποιηθεί εντός του 2017 και η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2018.

 1. Κτήριο «Green Park»

Το κτήριο «GreenPark» αυτή τη στιγμή είναι ακατάλληλο για οποιαδήποτε χρήση. Για την αποκατάσταση του εν λόγω κτηρίου η αρμόδια Υπηρεσία ετοιμάζει τεύχη δημοπράτησης για την μελέτη αποκατάστασης (αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική) του κτηρίου και η σχετική διαγωνιστική διαδικασία θα δημοσιοποιηθεί εντός του Νοεμβρίου 2017, προϋπολογισμού 75.000 €.
Επίσης, στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής έχει ήδη εγγραφεί και δεσμευτεί το ποσό της αναγκαίας αποκατάστασης ύψους 300.000 €, το οποίο μπορεί να αυξηθεί αν απαιτηθεί από τα αποτελέσματα της ανωτέρω μελέτης. Το έργο έχει ήδη εγγραφεί και στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

 1. Παιδικές Χαρές

Υπήρξε αποκατάσταση όλων των παιδικών χαρών του Πεδίου του Άρεως, οι οποίες μετά από πιστοποίηση παραδόθηκαν προς χρήση τον Απρίλιο του 2016.
Ωστόσο, λόγω φθορών και ζημιών που δεν προέρχονται από τη συνήθη χρήση και μετά από 1 περίπου χρόνο λειτουργίας, προέκυψε ανάγκη να κλείσουν για μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να γίνουν εκ νέου οι αναγκαίες επισκευαστικές εργασίες. Η επανέναρξη λειτουργίας τους αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες και το κόστος επισκευής ανέρχεται σε 7.500 €.

 1. Νέα Μεγάλη Παιδική Χαρά

Η Μεγάλη Παιδική Χαρά έχει υποστεί καταστροφές από πολλά έτη. Στην παρούσα φάση συντάσσεται διακήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια σύγχρονων, εκπαιδευτικών και δημιουργικών παιχνιδιών. Ορισμένα παιχνίδια θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από παιδιά με αναπηρία. Η σχετική διακήρυξη αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2017.

 1. Συντήρηση αγαλμάτων

Έχουμε αναπτύξει συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού για την συντήρηση των αγαλμάτων του Πεδίου του Άρεως, καθώς πολύ σημαντικά έργα από αυτά χρήζουν συντήρησης από εξειδικευμένους συντηρητές, όπως και έγινε πρόσφατα με την αποκατάσταση του βεβηλωμένου ταφικού μνημείο του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

 1. Πολιτιστικές και Αθλητικές δράσεις

Από το 2014 η νέα διοίκηση της Περιφέρειας στην προσπάθειά της να προσελκύσει τον κόσμο που απομακρύνθηκε από το Πάρκο τα προηγούμενα χρόνια, αναλαμβάνει αδιαλείπτως πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, δωρεάν για τους πολίτες της Αττικής. Οι πολιτιστικοί φορείς που συμμετέχουν είναι αναγνωρισμένοι, ποιοτικού πολιτιστικού περιεχομένου, όπως η Λυρική Σκηνή, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής κ.λπ. Κάθε χρόνο γίνεται προσπάθεια, κατά τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις να αυξάνεται η διάρκειά τους. Το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Αντίστοιχα στο Πάρκο διοργανώνουμε με αθλητικούς συλλόγους, αθλητικές δραστηριότητες όπως, αγώνες δρόμου και για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έχει ήδη προγραμματιστεί ολοήμερη εκδήλωση στις 5-11-2017, για τα 40 χρόνια του Handball,  σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος. Παράλληλα μαζί με τον ΣΕΓΑΣ προετοιμάζουμε σειρά αθλητικών δράσεων με την ονομασία «kids athletics», στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος του ΣΕΓΑΣ, για παιδιά δημοτικών σχολείων, που αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του έτους.

 1. Φύλαξη Πεδίου Άρεως

Για τη φύλαξη του Πεδίου του Άρεως διενεργήθηκε ανοιχτός, διεθνής διαγωνισμός τον Ιούλιο του 2016, για 3 έτη με προϋπολογισμό 1 εκ.  ευρώ. Η σύμβαση συνήφθη τον Ιανουάριο του 2017 με συμβατικό τίμημα 745.196,50 €. Περιλαμβάνει, ειδικά για το Πεδίο του Άρεως, 24ωρη φύλαξη με 6 άτομα ανά βάρδια και 3 οχήματα.

 1. Αντιμετώπιση της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (συνεργασία με ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, Δήμο Αθηναίων)

Η Περιφέρεια Αττικής έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την ανάληψη δράσης σε ζητήματα αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού και της προαγωγής της υγείας, και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας όπου είναι επιβαρυμένο από το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, προχωρά εντός των επόμενων ημερών σε υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με: α) τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών-ΟΚΑΝΑ, β) το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων-ΚΕΘΕΑ και γ) τον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να τεθεί σε δράση το πρόγραμμα  «ΔΙΚΤΥΟ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΟΥΣΙΩΝ».

Η εν λόγω προγραμματική σύμβαση, προϋπολογισμού 776.433,44 € εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 15-6-2017 και ελέγχθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις 2-8-2017.

Δράσεις του παρόντος Προγράμματος μεταξύ άλλων είναι οι εξής:

 • Συμβουλευτική με σκοπό την κινητοποίηση των ενεργών χρηστών για ένταξη τους σε προγράμματα θεραπείας.
 • Έγκαιρη παρέμβαση για την αντιμετώπιση της υπερδοσολογίας (overdose), με στόχο τη μείωση των θανάτων από τη χρήση.
 • Εκπαίδευση, ενημέρωση, κινητοποίηση και διασύνδεση με την ευρύτερη κοινότητα.
 • Μείωση της εξάπλωσης των λοιμωδών νοσημάτων στην κοινότητα (ατομική συμβουλευτική, προμήθεια υλικού ασφαλέστερης χρήσης).
 • Παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και εφαρμογή παρεμβάσεων μείωσης των επιβλαβών συνεπειών από τη χρήση.
 1. Αστυνόμευση του Πάρκου

Η Περιφέρεια Αττικής υπέγραψε τον Απρίλιο του 2015 Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (στο οποίο υπάγεται το πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασία του Πολίτη) για την προώθηση της συνεργασίας στους τομείς ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, των εγκαταστάσεων και δράσεων της. Με το εν λόγω μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ άλλων προβλέπονται δράσεις για τον σχεδιασμό και την προστασία και την ασφάλεια των κρίσιμων υποδομών της Περιφέρειας με την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με βασικούς άξονες την ασφάλεια των πολιτών και την Πρόληψη Παραβατικότητας, την ασφάλεια υποδομών και εγκαταστάσεων και την Πολιτική Προστασία και Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών. Ειδικά στους πρώτους άξονες προβλέπεται η κατάρτιση σχεδίων και μελετών ασφάλειας υποδομών και εγκαταστάσεων, η κατάρτιση και εκπαίδευση προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας κ.λπ.

Από τα παραπάνω προκύπτει με σαφήνεια ότι η Περιφέρεια Αττικής ακόμη και στο όριο των αρμοδιοτήτων της και επιζητώντας συνεργασίες με άλλους συναρμόδιους φορείς υλοποιεί συνεχώς δράσεις συντήρησης και αναβάθμισης του Πεδίου του Άρεως σε όλους τους τομείς και διαθέτει σημαντικούς πόρους από τον Προϋπολογισμό της, αντίστοιχους που θεωρούμε ότι δεν μπορεί να διαθέσει άλλος φορέας του ελληνικού κράτους.

Είναι, επίσης, σαφές ότι η σημερινή διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής παρέλαβε, τον Σεπτέμβριο του 2014, ένα Πάρκο εγκαταλελειμμένο, όπου κυριαρχούσε η καταστροφή και η αποσύνθεση. Σήμερα, η διαφορά είναι εμφανής και όπως προκύπτει από τα ανωτέρω συνεχίζουμε όχι μόνο να αναλαμβάνουμε δράσεις συντήρησης αλλά και αναβάθμισης του Πάρκου.

Όπως αντιλαμβάνεστε όμως, σε περιπτώσεις που η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει την αρμοδιότητα το πράττει και με απτά αποτελέσματα. Όμως, τα προβλήματα που αφορούν στην αστυνόμευση κυρίως του Πάρκου και στις πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου που λαμβάνουν χώρα σε αυτό, ουδεμία δυνατότητα παρέμβασης έχει. Ποινικά αδικήματα όπως της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, της κλοπής κ.λπ. δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά μόνο από τις αρμόδιες αρχές. Και εδώ πρέπει να αθροίσουμε όλοι δυνάμεις κρατικοί φορείς και η κοινωνία των πολιτών για το όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα.

Κατά την απαρίθμηση των ανωτέρω δράσεών μας, παρατηρείτε ότι οι περισσότερες δράσεις μας αφορούν σε αποκαταστάσεις ζημιών που προέρχονται από πράξεις βανδαλισμού, ακόμη και δολιοφθοράς, όπως σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα στον κεντρικό υποσταθμό ρεύματος του Πάρκου και για την οποία έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία απόδοσης ευθυνών. Γιατί κυρίως, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας τροφοδοτείται από κρατικούς πόρους και έσοδα από διοικητικές πράξεις που εκδίδονται για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων. Και αυτά τα χρήματα πρέπει να προστατεύονται και να διαχειρίζονται με τον πιο χρηστό τρόπο. Γι’ αυτό και για μας το ζήτημα της αστυνόμευσης του Πάρκου είναι το πιο σημαντικό ζήτημα από όλα.

Το Πεδίο του Άρεως, από όλους τους φορείς έχει αντιμετωπιστεί ως χώρος αποθήκης ψυχών, αγωνιών και προβλημάτων. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Περιφέρεια Αττικής. Είναι νωπή εικόνα της μεταφοράς προσφύγων από πλατεία του Δήμου Αθηναίων στο Πεδίο του Άρεως  σε μια νύχτα και χωρίς να ερωτηθεί η διοίκηση  της Περιφέρειας.

Αυτή την εικόνα, αυτή την νοοτροπία για το Πάρκο του Άρεως από όλους, προσπαθούμε να την αλλάξουμε. Έχουμε τη δυνατότητα και τη βούληση να το πράξουμε. Στην προσπάθεια αυτή σας θέλουμε σύμμαχους.

Αγαπητά μέλη της κοινότητας «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως»,

Πάντα με πνεύμα καλής διάθεσης και συνεργασίας και επειδή νοιαζόμαστε για το Πεδίο του Άρεως του οποίου τη διαχείριση έχουμε στην αρμοδιότητά μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα, και προφανώς κατά το μέρος που μας αφορά:

Καταρχάς, θα ήταν μεγάλη η συνδρομή σας στην προσπάθειά μας, να διαχειριστούμε την δύσκολη ομολογουμένως κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως, αν όλες οι Συλλογικότητες που πραγματικά ενδιαφέρονται για το Πεδίο του Άρεως δεν επιδείκνυαν μια μονομέρεια (ηθελημένα ή αθέλητα) στο να επιζητούν επιμόνως να ασκήσει η Περιφέρεια Αττικής τις αρμοδιότητές της, χωρίς να απευθύνονται και να ζητούν το ίδιο να πράξουν και όλες οι υπόλοιπες εμπλεκόμενες δημόσιες αρχές.

Είναι γεγονός, αναμφισβήτητο, όπως διαπιστώσατε άλλωστε και εσείς, ότι καταρχάς το Πεδίο του Άρεως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, πολύ καλύτερη από τον Σεπτέμβρη του 2014, που η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Είδατε όλες και όλοι, ένα Πάρκο φωτισμένο, καθαρό, συντηρημένο με υπηρεσίες φύλαξης όλο το 24ωρο, αλλά ταυτόχρονα μαζί ομονοήσαμε την ανάγκη για συνεχή αστυνόμευση για να αποφεύγονται οι βανδαλισμοί του Πάρκου και να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες από πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Τα επιμέρους ζητήματα που θέτετε, είναι γεγονός – και είναι κοινώς διαπιστωμένο – ότι τα έχουμε επιλύσει πολλές φορές και πολλές φορές βρισκόμαστε πάλι να τα επιλύουμε από την αρχή, λόγω ακριβώς της προαναφερόμενης έλλειψης αστυνόμευσης.

Συγκεκριμένα, οι Παιδικές Χαρές του Πεδίου του Άρεως, έχουν επισκευαστεί πολλάκις, έχουν πιστοποιηθεί και έχουν παραδοθεί στο κοινό. Ωστόσο, λόγω βανδαλισμών οι παιδικές χαρές του Πάρκου χρήζουν, ανά χρονικά διαστήματα, επισκευής. Ήδη, εργαζόμαστε για την επισκευή και των δύο παιδικών χαρών του Πεδίου και σύντομα θα παραδοθούν στο κοινό. Όμως αγαπητές κυρίες και κύριοι, είναι δεδομένο ότι και πάλι θα χρειαστεί να τις κλείσουμε και πάλι θα χρειαστεί να τις επισκευάσουμε αν στην πορεία τύχουν βανδαλισμών και δολιοφθοράς.

Δυστυχώς, αυτή η πρακτική δεν συνάδει με τις αρχές της χρηστής διοίκησης, δεν συνάδει με την αρχή της διασφάλισης και προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος.

Όσο, δεν αθροίζουμε δυνάμεις στη διεκδίκηση για πιο αποτελεσματική αστυνόμευσης του Πεδίου του Άρεως από τα εντεταλμένα όργανα του Κράτους, τόσο η Περιφέρεια Αττικής θα κατηγορείται  για την όχι  πλήρη λειτουργία των υποδομών στο Πεδίο του Άρεως, κατηγορία που, μετά τα ανωτέρω εκτεθέντα, είναι  τελείως άδικη.

Η ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ                                                                          ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΡΚΩΝ & ΑΛΣΩΝ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΣΚΑΡΗ-ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

The following two tabs change content below.
Σελίδα κοινότητας του fb κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως, που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη των: «Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως», «Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αθηνά”», «Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως», «Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως» και σκοπό έχει το ξαναζωντάνεμα του Πάρκου.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts