Για όγδοη εβδομάδα κλειστές οι παιδικές χαρές του Πεδίου του Άρεως – Οργή γονιών και παιδιών

“Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως”, η διαδικτυακή κοινότητα των κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως. 

Από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου παραμένει κλειστή η κεντρική Παιδική Χαρά του Πεδίου του Άρεως, η οποία εξυπηρετεί δεκάδες εκατοντάδες γονείς και παιδιά της Κυψέλης, του Γκύζη, της Νεάπολης, των Εξαρχείων, της Βικτώριας και πρακτικά όλου του κέντρου της Αθήνας.

Η Περιφέρεια Αττικής έβαλε λουκέτο στην παιδική χαρά και κρέμασε με σελοτέιπ ένα απλό χαρτί που αναγράφει ότι η παιδική χαρά «θα παραμείνει κλειστή λόγω επικινδυνότητας», χωρίς να παρέχει καμία πληροφορία για το πότε θα αρχίσουν οι εργασίες επισκευών και πότε θα ξαναλειτουργήσει.

Η κοινότητα “Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως” έδεσε παιδικά παιχνίδια στα κάγκελα της Παιδικής Χαράς που παραμένει σφραγισμένη με λουκέτο από την Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ενημερώσει επίσημα τους πολίτες ούτε για τους λόγους που έβαλε λουκέτο στην Παιδική Χαρά, ούτε πότε θα την παραδώσει ξανά ανοιχτή.

Στις επανειλημμένες οχλήσεις της κοινότητάς μας «Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως» που αριθμεί 3.300 μέλη, η μοναδική γραπτή απάντηση που λάβαμε από την εντεταλμένη Υπεύθυνη Αλσών και Πάρκων της Περιφέρειας Αττικής κυρία Λάσκαρη, ήταν ότι οι παιδικές χαρές (στο μεταξύ έχει μπει λουκέτο και στην δεύτερη Παιδική Χαρά!) «θα λειτουργήσουν τις επόμενες εβδομάδες» χωρίς να προσδιορίζεται αν αυτό θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες, τις επόμενες 20 εβδομάδες ή τις επόμενες 120 εβδομάδες.

Οι ελάχιστες (μέχρι μηδαμινές) εργασίες που έχουν γίνει αυτές τις 8 εβδομάδες «λουκέτου» στην Παιδική Χαρά μας προϊδεάζουν για το δυσμενέστερο σενάριο των… 120 εβδομάδων.

Θεωρούμε ότι υποτιμάται η αξία του πολίτη, όταν μία Αρχή δεν αισθάνεται την υποχρέωση να τον ενημερώσει για το πότε θα του παρέχει μία υπηρεσία που η ίδια είναι υπεύθυνη για την ακαταλληλότητα της και η ίδια είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνη για την επισκευή και παράδοσή της ξανά σε λειτουργία.

Όλες αυτές τις 8 εβδομάδες γονείς και παιδιά αναγκάζονται να πηδάνε τα κάγκελα της «επικίνδυνης Παιδικής Χαράς» για να παίξουν, αφού δεν υπάρχει σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων ανάλογη δημόσια Παιδική Χαρά.

Η κοινότητά μας είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε μία νέα δυναμική δράση, όπως ήταν το «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως» της 27ης Σεπτεμβρίου του 2017, όπου μαζεύτηκαν 2.500 κάτοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρεως και με φακούς και φαναράκια ανάγκασαν την Περιφέρεια Αττικής να φωτίσει έστω ένα μέρος του Πάρκου.

Η νέα μας εκδήλωση θα είναι… θορυβώδης, αφού αισθανόμαστε ότι η Περιφέρεια Αττικής εμπαίζει χιλιάδες πολίτες με συμπεριφορές και πρακτικές που δεν αρμόζουν σε δημοκρατικά εκλεγμένες Αρχές.

The following two tabs change content below.
Σελίδα κοινότητας του fb κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως, που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη των: «Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως», «Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αθηνά”», «Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως», «Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως» και σκοπό έχει το ξαναζωντάνεμα του Πάρκου.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts