Η νέα δράση της κοινότητας «Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως»: Σπάμε τη Σιωπή – Ακουγόμαστε στο Πεδίο του Άρεως!

της κοινότητας “Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως”.

Παρά τις περιορισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής τον τελευταίο ενάμιση μήνα σε θέματα φωτισμού, καθαριότητας και φροντίδας του πράσινου, το Πεδίο του Άρεως παραμένει ακόμα και σήμερα εκτός λειτουργίας.

 • Το Άλσος Οικονομίδη, πλήρως ανακαινισμένο εδώ και μήνες, είναι κλειστό.
 • Τα περίπτερα του Πάρκου, ανακαινισμένα εδώ και τρία χρόνια, είναι κλειστά.
 • Η μεγάλη Παιδική Χαρά παραμένει εδώ και 9 εβδομάδες κλειστή, χωρίς να προχωρά κάποια εργασία επισκευής της.
 • Η Παιδική Χαρά νηπίων παραμένει κλειστή για αδιευκρίνιστους λόγους.
 • Η Παιδική Χαρά εφήβων παραμένει κατεστραμμένη.
 • Τα σιντριβάνια παραμένουν εκτός λειτουργίας.
 • Οι υδάτινες διαδρομές έχουν μόνο λίγο βουρκόνερο, καθώς δεν λειτουργεί η ανακύκλωση.
 • Ο Ροδώνας είναι άνυδρος και κλειστός.
 • Οι βρύσες για τον κόσμο είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία κλειστές ή κατεστραμμένες.
 • Οι διαδρομές είναι γεμάτες παγίδες για ατυχήματα.
 • Οι τουαλέτες παραμένουν κατεστραμμένες.
 • Το Green Park εξακολουθεί να είναι χώρος πώλησης και διακίνησης ναρκωτικών, αφού κανένα σχέδιο δεν υπάρχει για την επαναλειτουργία του με οποιαδήποτε μορφή.

ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ, ΑΦΙΛΟΞΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ

Η μόνη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής να επιβάλλει τη σιωπή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τις ευθύνες της και να «φιμώσει» τις πρωτοβουλίες των κατοίκων με κακόβουλες παρασκηνιακές ενέργειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυρία Ρένα Δούρου επέλεξε να κάνει τον απολογισμό των τριών χρόνων από την ανάληψη της Περιφέρειας Αττικής εν κρυπτώ στο Μουσείο της Ακρόπολης, με αυστηρά επιλεγμένο ακροατήριο και χωρίς καμία δυνατότητα στους πολίτες να έρθουν σε επικοινωνία μαζί της.

Η κυρία Δούρου σε αυτόν τον απολογισμό, που παρουσίασε ως «λογοδοσία της Περιφέρειας προς τους πολίτες», δεν ανέφερε ούτε λέξη για το Πεδίο του Άρεως που είναι κατά 100% στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Οι κάτοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρεως δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε αυτή τη «συνομωσία σιωπής».

Μετά την πρωτοφανή επιτυχία της δράσης «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως», στην οποία συγκεντρώθηκαν 2.500 πολίτες και ανάγκασαν την Περιφέρεια να φωταγωγήσει τουλάχιστον ένα μέρος του Πάρκου, προχωράμε σε νέα δράση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 καλούμε τους κατοίκους, τους φίλους και τους επισκέπτες του Πεδίου του Άρεως να μαζευτούμε στο κέντρο του Πάρκου, στο Άλσος Οικονομίδη, για τη δράση «Σπάμε τη Σιωπή – Ακουγόμαστε στο Πεδίο του Άρεως».

Η δράση θα ξεκινήσει με μουσικά συγκροτήματα που θα παίξουν διαφορετικά είδη μουσικής και παράλληλα ειδικοί θα διασκεδάζουν τα παιδιά με ομαδικά παιχνίδια, μουσικοκινητικές δραστηριότητες και κλόουν.

Στις 13:00 ακριβώς οι δράσεις θα σταματήσουν και όλοι μαζί θα κάνουμε τόσο… θόρυβο ώστε να ακουστεί μέχρι την Περιφέρεια Αττικής.

Φέρτε μαζί σας σφυρίχτρες (θα έχουμε κι εμείς αρκετές να μοιράσουμε), μουσικά όργανα και κάθε αντικείμενο που μπορεί να κάνει θόρυβο.

Έναν θόρυβο που θα απελευθερώσει την οργή μας και θα στείλει ξεκαθαρό μήνυμα στην Περιφέρεια Αττικής ότι δεν είμαστε πια διατεθειμένοι να βλέπουμε ως απαθείς παρατηρητές τον συνεχιζόμενο μαρασμό ενός Πάρκου, που θα μπορούσε να είναι το κόσμημα της Αθήνας και σίγουρα για δεκάδες εκατοντάδες ανθρώπους ένας χώρος αναψυχής, ξεκούρασης, αθλητισμού και επικοινωνίας με τους γείτονες και συμπολίτες τους.

Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 11:30 το πρωί στο Άλσος Οικονομίδη… Σπάμε τη Σιωπή – Ακουγόμαστε στο Πεδίο του Άρεως. Στις 13:00 κάνουμε ΘΟΡΥΒΟ μέχρι να ακουστεί στην Περιφέρεια.    

Ας είμαστε όλοι εκεί!

Δείτε το BINTEO:

 

The following two tabs change content below.
Σελίδα κοινότητας του fb κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως, που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη των: «Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως», «Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αθηνά”», «Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως», «Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως» και σκοπό έχει το ξαναζωντάνεμα του Πάρκου.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts