‘Ένα γράμμα σε σένα’ (μέρος 2ο)

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Ένα χρόνο ακριβώς μετά την αποστολή του πρώτου μου γράμματος, ήρθε η στιγμή για το δεύτερο. Το ξέρω ότι σε απασχολώ, αλλά, κατά βάθος, θα χαρείς και θα μου χαρίσεις αυτό το κρυφό, αδιόρατο χαμόγελό σου, λες και ακούς μικρό παιδί… (πώς αλλιώς;;!)

Δηλώνω υπερήφανα, λοιπόν, ότι έχω κάνει βήματα! Ναι! Βήματα μικρά, δειλά, σαν να πατώ σε παγωμένη λίμνη, αρχικά, αλλά μετά της ξέφυγα, να, και τώρα πατώ στη στεριά. Όχι ότι δεν πέφτω σε λακκούβες, αλλά, πώς να στο πω, σηκώνομαι τώρα πολύ πιο γρήγορα, δεν βαρυγκωμώ τόσο, αλλά το διασκεδάζω. Όσο γίνεται…

Ήρθα αντιμέτωπη με φοβίες. Πολλές και νιώθω υπερήρωας (μετριόφρων, ε;) Μόνο που μου πήρες φέτος μια μεγάλη μου δύναμη και τώρα οφείλω να συνεχίζω, μισή της μισής… Η μάχη για τη ζωή διαρκεί και πρέπει να βαδίζεις, δίχως μιζέρια. Τώρα που το θυμήθηκα! Πόσο δίκιο είχες για τη λέξη αυτή! Δεν αντέχω τη μιζέρια δίπλα μου. Δεν αντέχω να βλέπω ανθρώπους που έχουν το μεγαλύτερο αγαθό, τη ζωή και, αντί να την κοιτούν με ευγνωμοσύνη στον καθρέφτη τους, αφήνονται στη ρουτίνα τους. Πολύ απλά δεν τους μπορώ. Νομίζω ώρες ώρες ότι διαπράττουν ύβρη. Είμαι υπερβολική, ε; Μπορεί. Συγχώρεσέ με.

Όλα έχουν αλλάξει. Προσπάθησα πολύ, να το ξέρεις. Και οπλίστηκα με ψυχραιμία. Και συμβιβάστηκα με πολλά. Είναι, όμως, στιγμές που νιώθω ότι χρειάζομαι την καθοδήγησή σου.

Μην ανησυχείς, όμως. Εκεί τώρα έχεις πιο όμορφα πράγματα να κάνεις. Τα μικρά, άφησέ τα για όλους εμάς.

Σου στέλνω την αγαπημένη σου μελωδία, ένα όμορφο χαμόγελο και τον ήχο… μιας κόρνας! (ξέρεις εσύ… το κατάφερα!)

Αγάπη κραταιά.

 

(Φωτογραφία: Thanasis Papathanasiou@Flickr) 

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts