Χαμογελαστά παιδικά πρόσωπα στην πλατεία Πρωτομαγιάς

της κοινότητας Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως. 

Την εικόνα που οι κάτοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρεως θα θέλαμε να έχει κάθε ημέρα η πλατεία Πρωτομαγιάς, χαρήκαμε σήμερα Κυριακή 5 Νοεμβρίου όσοι βρεθήκαμε στην εκδήλωση για τα «40 χρόνια της Ομοσπονδίας Χάντμπολ» που διοργάνωσε η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Περιφέρεια Αττικής.

Οι διοργανωτές, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος be active για τον αθλητισμό στις γειτονιές, έστησαν πολύ όμορφα γηπεδάκια χάντμπολ στο χώρο της πλατείας Πρωτομαγιάς, που γέμισαν με παιδικά χαμόγελα από τους κατά τόπους Συλλόγους Χάντμπολ της Αττικής αλλά και παιδιά που θέλησαν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε αυτό το ενδιαφέρον άθλημα.

Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει για τη διασκέδαση όλων των παιδιών με χαρούμενη μουσική, ξυλοπόδαρο, facepainting, μπαλόνια/ζωάκια αλλά και μία φουσκωτή κατασκευή για ατελείωτα χοροπηδητά…

Τα περίπου 500 παιδιά, σύμφωνα με τους διοργανωτές, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πρωτομαγιάς, έδειξαν πραγματικά να απολαμβάνουν την εκδήλωση, ενώ και οι γονείς εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο προσεκτικά είχαν στηθεί οι εγκαταστάσεις από τους ανθρώπους του be active και της Ομοσπονδίας Χάντμπολ, αλλά και για την επιμέλεια και προσοχή των προπονητών να φροντίσουν ώστε όλα τα παιδιά να περάσουν καλά.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε την επιμέλεια των διοργανωτών να μην δημιουργήσουν φθορές στην ήδη πολύ-ταλαιπωρημένη πλατεία και να φροντίσουν για την καθαριότητα του χώρου μετά την εκδήλωση.

Μέλη της κοινότητας Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Χάντμπολ και παλαιό κάτοικοι της περιοχής μας, Κώστα Σταματιάδη.

Ήταν πραγματικά μία πολύ ωραία γιορτή για παιδιά στην πλατεία Πρωτομαγιάς, κατά την οποία μέλη της κοινότητάς μας «Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως», είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας Χάντμπολ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αλλά και με την Περιφερειακή Σύμβουλο, μέλος της επιτροπής αθλητισμού και πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής κυρία Καλλιόπη Βέττα, σχετικά με την αναγκαιότητα να γίνουν τακτικές και επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες που θα ξαναδώσουν την αίσθηση «κανονικότητας» και ζωντανέματος της ευρύτερης περιοχής του Πεδίου του Άρεως. Όλοι συμφώνησαν να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα η επόμενη εκδήλωση να γίνει μέσα στο Πεδίο του Άρεως, ώστε να έχει και μεγαλύτερο συμβολικό χαρακτήρα.

Ιδιαίτερα η κυρία Βέττα, εκ μέρους της Περιφέρειας, μας διαβεβαίωσε ότι επιθυμεί την άμεση συνεργασία με τους κατοίκους για την διοργάνωση εκδηλώσεων που θα ξαναδώσουν στο Πεδίο του Άρεως τον ιστορικό πολιτιστικό του χαρακτήρα.

The following two tabs change content below.
Σελίδα κοινότητας του fb κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως, που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη των: «Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως», «Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αθηνά”», «Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως», «Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως» και σκοπό έχει το ξαναζωντάνεμα του Πάρκου.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts