«Όχι» από την Περιφέρεια Αττικής στο άνοιγμα του «Άλσους Οικονομίδη»

του Δημήτρη Καλαντζή. 

Η Περιφέρεια Αττικής αρνήθηκε το αίτημα της κοινότητας κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως «Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως» να ανοίξει το «Άλσος Οικονομίδη» την ημέρα πραγματοποίησης της δράσης διαμαρτυρίας «Ακουγόμαστε στο Πεδίο του Άρεως». Η Περιφέρεια επικαλείται τεχνικές και… γραφειοκρατικές εκκρεμότητες, που δεν της επιτρέπουν να ανοίξει τον καγκελόφραχτο χώρο του Άλσους την Κυριακή 19/11, ημέρα που θα διαμαρτυρηθούμε για τις κλειστές δομές του Πάρκου (παιδικές χαρές, αναψυκτήρια, περίπτερα, βρύσες κ.α.) που κρατούν το Πεδίο του Άρεως απαξιωμένο και αφιλόξενο.

Με επιστολή της προς την κοινότητά «Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως», η Εντεταλεμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πάρκων και Αλσών κ.Βασιλική Λάσκαρη Κρασοπούλου, αναφέρεται μάλιστα και σε κάποια «θολή» εκδήλωση της Περιφέρειας στο κτήριο Οικονομίδη στις αρχές Δεκεμβρίου που την ονομάζει «εγκαίνια», προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για το πώς θα γίνουν… εγκαίνια σε έναν χώρο που η ίδια η Περιφέρεια έχει δηλώσει ότι τον επόμενο… Φεβρουάριο θα παραχωρήσει προς εκμετάλλευση.

Αν τα «εγκαίνια» που ετοιμάζει η Περιφέρεια Αττικής σημαίνουν την επαναλειτουργία του Άλσους Οικονομίδη, είναι παραπάνω από καλοδεχούμενα. Αν όμως πρόκειται για επικοινωνιακή φιέστα… σίγουρα δεν θα μας βρει χειροκροτητές.

Συγκεκριμένα, η αρνητική απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα των κατοίκων για άνοιγμα του Άλσους Οικονομίδη αναφέρει:

«…Σας γνωρίζουμε ότι, χωρίς την ολοκλήρωση των σχετικών πρωτοκόλλων δοκιμών (εκκρεμούν επιβεβαιωτικές τεχνικές δοκιμές, σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης, πίνακες εγκατάστασης, εργασίες Η/Μ κ.λπ.), δεν είναι δυνατή η παραχώρηση με ασφάλεια στο κοινό την εν λόγω ημερομηνία. Εξάλλου, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί οι ανωτέρω εργασίες, ενώ ήδη εγκρίθηκε από την Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής η σχετική δαπάνη για την πολιτιστική εκδήλωση με αφορμή τα εγκαίνια του κτιρίου στις αρχές του Δεκέμβρη, στην οποία θα είστε κι εσείς προσκεκλημένοι».

Δεν είναι στιγμή να επεκταθούμε στο θέμα των «εγκαινίων» και πως θα είναι «προσκεκλημένοι» σε αυτά ΚΑΙ οι κάτοικοι της περιοχής (δηλαδή τα «εγκαίνια» θα γίνονταν χωρίς τους κατοίκους;)

Ελπίδα μας είναι, υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων της τελευταίας εβδομάδας στην Αττική, η Περιφέρεια να αλλάξει κατεύθυνση, αφήνοντας στην άκρη την επικοινωνιακή διαχείριση των υποχρεώσεών της και παράγοντας ΕΡΓΟ.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας της Κοινότητας «Σπάμε τη σιωπή – Ακουγόμαστε στο Πεδίο του Άρεως» θα γίνει κανονικά την Κυριακή 19/11 στις 11.30 το πρωί μπροστά από το «λουκέτο» του Άλσους Οικονομίδη.

Ο καιρός δεν είναι σύμμαχός μας, ούτε και η διάθεση μετά από την τραγωδία στη Δυτική Αττική. Όμως η εκδήλωσή μας δεν είναι γιορτή. Είναι διαμαρτυρία για τη γειτονιά, την Πόλη και το περιβάλλον μας. Μία φωνή για να γίνουν επιτέλους τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Και ίσως αυτή η φωνή σήμερα να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ…

Στον χάρτη, σημειώνουμε τις πιο σύντομες διαδρομές του Πεδίου του Άρεως για να φτάσετε στο σημείο της εκδήλωσης.

The following two tabs change content below.
Σελίδα κοινότητας του fb κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως, που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη των: «Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως», «Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αθηνά”», «Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως», «Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως» και σκοπό έχει το ξαναζωντάνεμα του Πάρκου.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts