Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως: Κάθε εμπόδιο μας κάνει πιο δυνατούς!

Ναι, τα κατάφερε η Περιφέρεια Αττικής να αναβάλλει την εκδήλωσή μας «Σπάμε τη σιωπή – Ακουγόμαστε στο Πεδίο του Άρεως» με την άρνησή της να ανοίξει το Άλσος Οικονομίδη έστω και για μία μέρα. Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε στο Πεδίο του Άρεως από τις 10.00 το πρωί κατέστησε αδύνατο το στήσιμο της ηχητικής εγκατάστασης στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το Άλσος με ρεύμα από το «κουτί» της ΔΕΗ χωρίς τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας…

Πάντα μία ανοιχτή εκδήλωση στα μέσα Νοεμβρίου είναι στο έλεος της βροχής, αλλά ελπίζαμε, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, ότι δεν θα είχαμε τόσο αντίξοες συνθήκες.

Κάθε εμπόδιο όμως είναι για καλό… Όταν κόπασε η βροχή, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με νέους φίλους που έχουν μπει στην Κοινότητά μας, δυναμικούς, ευρηματικούς, με άποψη και διάθεση να παλέψουμε μαζί για το βασικό ζητούμενο:

την επαναλειτουργία του Πεδίου του Άρεως με το άνοιγμα των παιδικών χαρών, των αναψυκτηρίων «Άλσος Οικονομίδη» και «Green Park», των περιπτέρων στη Γαρδένια, των δημόσιων βρυσών, των τουαλετών, όλων αυτών δηλαδή που θα επαναφέρουν την «κανονικότητα» στο Πάρκο και θα σπάσουν την ανασφάλεια που προκαλεί η παραβατικότητα και η πιάτσα διακίνησης ναρκωτικών στο Green Park.

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, που γιόρτασε πρόσφατα την επέτειο των τριών χρόνων της εξουσίας της σε μία κλειστή γιορτή στο Μουσείο της Ακρόπολης μόνο για τα ΜΜΕ και μακριά από τους πολίτες, έχει εξοργίσει τους κατοίκους με την πρακτική της.

Μία πρακτική που πλέον έγινε φανερή στο πανελλήνιο από τον τρόπο που αντιμετώπισε την τραγωδία στη Δυτική Αττική και συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο:

-Υποσχέσεις έργων χωρίς χρονοδιαγράμματα για την εκτέλεσή τους.

-Μετάθεση ευθυνών (στην αστυνομία, στον δήμο, στον δασάρχη κοκ) και

-Επιθέσεις σε όποιον τολμά να αμφισβητήσει την «εξουσία» της με τη χρήση υπονοούμενων, συκοφαντιών και λάσπης, από έναν καλά οργανωμένο «επικοινωνιακό μηχανισμό» που διατηρεί.

Οι κάτοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρεως όμως δεν φοβόμαστε. Ούτε προσωπικές επιδιώξεις έχουμε, ούτε εξαρτήσεις. Έχουμε καταφέρει να σχηματίσουμε μία μαζική συλλογικότητα με περισσότερα από 3.600 μέλη, παραμερίζοντας ο καθένας τις κομματικές του επιλογές και δρώντας μόνο για το ζητούμενο που μας ενώνει: το ξαναζωντάνεμα του Πάρκου.

Ανάμεσα στις προτάσεις που τέθηκαν προς συζήτηση σήμερα το μεσημέρι έξω από το Άλσος Οικονομίδη ήταν οι εξής:

  • Κατάθεση μαζικών μηνύσεων στην Περιφέρεια Αττικής για αμέλεια των υποχρεώσεών της να παρέχει στους πολίτες έναν λειτουργικό δημόσιο χώρο πρασίνου.
  • Κατάθεση μαζικών αγωγών στην Περιφέρεια Αττικής επειδή στερεί από τους πολίτες τη λειτουργία των Παιδικών Χαρών και τους αναγκάζει να πληρώνουν για ιδιωτικούς παιδότοπους.
  • Κατάθεση μηνύσεων και αγωγών εναντίον της Περιφέρειας Αττικής για παραμέληση και απαξίωση του αναψυκτηρίου “Green Park” που αποτελεί δημόσια περιουσία και σήμερα έχει παραχωρηθεί άτυπα στο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, κάνοντας εφιαλτική τη ζωή των περιοίκων και εμποδίζοντας κάθε προσπάθεια να «αποχαρακτηριστεί» το Πεδίο του Άρεως από χώρος «υψηλής εγκληματικότητας».
  • Κατάθεση αιτήματος στους αρχηγούς όλων των κομμάτων (του κυβερνώντος συμπεριλαμβανομένου) για συναντήσεις με αντιπροσωπίες της Κοινότητάς μας προκειμένου να τους εκθέσουμε την πραγματική κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως και να ζητήσουμε την ανάληψη κοινοβουλευτικών ή άλλων πρωτοβουλιών.
  • Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Περιφέρειας Αττικής.
  • Διοργάνωση διαμαρτυριών σε κάθε προγραμματισμένη εμφάνιση της ηγεσίας της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να την κάνουμε να μας ακούσει, αφού αρνείται κάθε διάλογο με τους πολίτες.
  • Σειρά δράσεων ακτιβισμού που δεν θα προαναγγέλλονται, αλλά και ταυτόχρονη διοργάνωση δράσεων που θα φέρνουν πιο κοντά τους κατοίκους στο αίτημα για ξαναζωντάνεμα του Πάρκου.

Οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν περαιτέρω μέσω του ανοιχτού διαλόγου που διατηρούμε στη σελίδα της κοινότητας στο fb αλλά και ανοιχτών συναντήσεων με τη φυσική παρουσία όσων περισσότερων μπορούν και θέλουν να δραστηριοποιηθούν.

Ο αγώνας για το ξαναζωντάνεμα του Πεδίου του Άρεως παίρνει ακόμα πιο δυναμική μορφή!

Όλοι οι ενεργοί πολίτες της περιοχής μπείτε στον χορό.

Το καλό και δίκαιο στο τέλος νικά. Ή τουλάχιστον αξίζει τον αγώνα μας.

Ευχαριστούμε πολύ τους καλλιτέχνες και συγκροτήματα:

Νέστορα Βασιλάκη, Jitterbugs, Μαχμούτ Τζοαχίρ, Λευτέρη Γρηγορίου με Global Daoulia και Building Chaos για την ευγενική προσφορά τους να δώσουν ρυθμό στην εκδήλωση διαμαρτυρίας μας και ελπίζουμε να τους έχουμε κοντά μας στον επαναπρογραμματισμό της δράσης, όπως επίσης και τις σχολές Tai Chi Chuan στα Εξάρχεια και τη Νέα Σμύρνη.

Με χαμόγελα αντιμετωπίζουμε τις αναποδιές. Ο δρόμος για τον αγώνα μας είναι ανοιχτός, ακόμα κι όταν πρόσκαιρα πλημμυρίζει…
The following two tabs change content below.
Σελίδα κοινότητας του fb κατοίκων και φίλων του Πεδίου του Άρεως, που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη των: «Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως», «Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αθηνά”», «Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως», «Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως» και σκοπό έχει το ξαναζωντάνεμα του Πάρκου.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts