‘Το τηλεφώνημα των ευχών’

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Περπατάς στους στολισμένους από τα χριστουγεννιάτικα φώτα, δρόμους, το βλέμμα σου κλέβουν οι έντονες βιτρίνες με τα χαρακτηριστικά χρώματα των εορτών: Χρυσό, κόκκινο, πράσινο, ενίοτε και ασημί. Περνάς μπροστά από ζαχαροπλαστεία και μυρίζεις τα μπαχαρικά από τα φρεσκοψημένα  μελομακάρονα. Οι πλατείες ήδη άρχισαν να στολίζονται με φωτεινά, ψεύτικα, μεταλλικά, ή όχι, δέντρα, ποικίλης αισθητικής, έχοντας δίπλα παιχνίδια για τα παιδιά.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν με βήμα ταχύ, τουλάχιστον, ημερολογιακά. Ψυχικά, δεν ξέρεις. Υποκειμενικό, θα μου πεις. Στολίζεις το σπίτι σου με ό, τι επιθυμείς και σου δίνει χαρά τόση, ώστε να σε παρασύρει το κλίμα της ελπίδας που φέρει το όμορφο Βρέφος που θα γεννηθεί. Η πολύχρωμη, φωτεινή θαλπωρή του σπιτιού σου, σου κρατάει παρέα και σου υπόσχεται στιγμές χαλάρωσης και περισυλλογής. Σε παρακινεί να επιστρέψεις στις διαχρονικές, χριστουγεννιάτικες σελίδες από ‘Το κοριτσάκι με τα σπίρτα’ του Κάρολου Ντίκενς και στο ανυπέρβλητο ‘ Έρωτα στα χιόνια’ του Έλληνα κοσμοκαλόγερου, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Ενίοτε (ή, συνεχώς, αλλά δεν το παραδέχεσαι), το βλέμμα σου ξεκλέβει η συσκευή που έχεις πάντα κοντά σου, στο τραπεζάκι μπροστά, ή στον καναπέ σου. Το τηλέφωνο. Το ένστικτό σου, η λαχτάρα σου σε οδηγεί να καλέσεις ένα, δυο, συγκεκριμένα νούμερα, που θυμάσαι απ’ έξω. Κοιτάς το τηλέφωνο διστακτικά, ίσως και επιθετικά, λες και αυτό φταίει. Το τηλεφώνημα αυτό δεν μπορεί να γίνει, δε θ’ ακούσεις ξανά τη ζεστή φωνή και τα λόγια καρδιάς που άκουγες χρόνια τώρα.

Πολλά τηλεφωνήματα δε θα συναντήσουν τις ζεστές φωνές και τις καρδιές τους, φέτος… Μπορείς, όμως, να στείλεις  τις  ευχές σου με άλλο τρόπο, εσύ θα τον ανακαλύψεις. Ίσως, αν κλείσεις τα μάτια, ή τα ανοίξεις και κοιτάξεις έξω, πέρα από τα στολισμένα σπίτια της πόλης, στο βάθος του ορίζοντα. Οι ευχές σου θα βρουν εκεί τον παραλήπτη τους…

(Φωτογραφία: Ed Wohlfart@Flickr)

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts