‘Το μονόπρακτο των Χριστουγέννων’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Αν κάτι μπορούσε να χαρακτηρίσει τη διάθεση των ημερών, ήταν η ανησυχία και η νευρικότητα. Τόση, που μπορούσε να συνθλίψει το γυάλινο, μισογεμάτο  τασάκι που κρατούσε. Το παράτησε απότομα στο τραπέζι της κουζίνας, εκστομίζοντας μια βρισιά. ‘Τελικά, οι γιορτές πιο πολύ σε αγχώνουν, παρά σου ξυπνούν τον καλό σου εαυτό’, μονολόγησε. Αγαπούσε την καθημερινή ρουτίνα. Οι υπερφορτωμένες με πίεση για καλοπέραση, προσδοκίες, προκαλούσαν άσκοπα ξενύχτια . ‘Κρίμα της ψυχής το ξόδεμα’, μουρμούρισε κι άναψε ξανά, νευρικά το τσιγάρο. Ματαιοδοξία ανθρώπινη όλα αυτά, αν δεν τα νιώθεις, σκεφτόταν. Σπατάλη ηθική και υλική. (Αυτό , πού το πας!)

Ήταν πιστός στρατιώτης στις καθημερινές υποχρεώσεις. Οι αλλαγές δημιουργούσαν άστατη διαχείριση διάθεσης. Ίσως και κάκιστη. Και, στο κάτω κάτω, δεν ήθελε να σκέφτεται! Τόσο κακό ήταν;

‘Είσαι η ανατροπή της ανατροπής στη ζωή μου’, ήταν τα τελευταία τους λόγια, δίπλα στην πόρτα, πριν χωριστούν εκείνο το βράδυ, με παράπονο και δισταγμό.  Οι ανθρώπινες σχέσεις, όμως, μοιάζουν με μάθημα tango. Ένα βήμα μπρός, δύο πίσω… και ακολουθείς το ρυθμό. Αλλιώς, αποσύρεσαι. Χαμογέλασε πικρά, απαξιωτικά, με δόση ειρωνείας.

Ο χτύπος του κουδουνιού, διέκοψε τις δύσθυμες, δαιδαλώδεις σκέψεις. Περπάτησε άκεφα και άνοιξε βαριεστημένα την πόρτα. Σήκωσε το βλέμμα αργά. Ξαφνιάστηκε. ‘Εσύ;; Ήρθες, λοιπόν;!’, αναφώνησε, ορμώντας σα μικρό παιδί στη ζεστή αγκαλιά..

‘Ως τα χαράματα, γίνονται θαύματα…’, ακουγόταν η μελωδία από το σαλόνι.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts