‘Λιμάνι με θέα’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

‘Θα δείς ότι στο ηλιοβασίλεμα, η θέα από το λιμάνι της Βαρκελώνης, είναι υπέροχη. Σαν πίνακας’, έλεγε.

Αναζητούσα φωτογραφίες για να διαπιστώσω πόσο πια ωραία είναι αυτή η πόλη. ‘Μην ψάχνεις, όταν πάμε, θα καταλάβεις τι σου λέω’.

Το ταξίδι αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Έμεινε το ‘απωθημένο’ της όμορφης εικόνας ενός λιμανιού στο δειλινό. Λιμάνι: εκεί που ξεκουράζονται τα πλοία, για λίγο, ή πολύ. Φιλόξενο μέρος. Τόπος που οι άνθρωποι σμίγουν, ή αποχωρίζονται. Μια αρχή και ένα τέλος όσα διαδραματίζονται εκεί. Ιστορίες ανθρώπων. Με αβέβαιο τέλος. Ή και οριστικό, αμετάκλητο.

Δε συνηθίσω να κάνω απολογισμούς στο τέλος του έτους. Τους καταγράφω την ημέρα των γενεθλίων μου. Όταν ολοκληρώνεται ένα ακόμη δικό μου έτος, δηλαδή. Σκέφτηκα, πριν λίγο, ότι το τελευταίο κείμενο μου για φέτος, θα έχει τη μυρωδιά της θάλασσας που παίρνει μακριά τις λύπες και τον πόνο. Της θάλασσας που σε λυτρώνει και σε ανανεώνει, όταν κολυμπάς.

Το τελευταίο μου κείμενο αποτελεί μια υπόσχεση ξεχασμένη, ένα ταξίδι απραγματοποίητο. Ίσως ταξίδι γνώσης και αυτογνωσίας. Και αφετηρίας, πλέον.

Να έχετε ευκαιρίες για πολλά ταξίδια, τη νέα χρονιά. Κυρίως, ψυχής και νου. Που θα τελειώνουν σ’ ένα όμορφο λιμάνι, με ζεστή αγκαλιά από τον συνοδοιπόρο σας. Κι αν αυτό δεν ευοδώνεται εύκολα, να έχετε πάντα θάλασσες- δρόμους ανοιχτούς… Ποτέ δεν ξέρεις σε ποιο εξωτικό λιμάνι θα βρεθείς και τι θα αποκομίσεις. Άλλωστε, για ένα ταξίδι ζούμε. Μια βόλτα η ζωή μας. ‘Η Ιθάκες’ μας  είναι μπροστά μας… ‘Νόστιμον ήμαρ’.

Καλότυχη Χρονιά!

(Φωτογραφία: Diriye Amey@Flickr) 

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts