Μαριάννα Τουμασάτου και Αλέξανδρος Σταύρου στα αντίσκηνα των εργαζομένων του Mega

H Μαριάννα Τουμασάτου και ο Αλέξανδρος Σταύρου, πρωταγωνιστές μεγάλων επιτυχών του Mega, στέκονται στο πλευρό των απλήρωτων επί 17 μήνες τεχνικών, διοικητικών και δημοσιογράφων του καναλιού.

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου βρέθηκαν στα αντίσκηνα των εργαζομένων και συζήτησαν επί ώρα μαζί τους για την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν, απλήρωτοι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και με το ενδεχόμενο του «μαύρου» να δείχνει προδιαγεγραμμένο.

Η Μαριάννα Τουμασάτου έκανε την εξής δήλωση στην κάμερα των εργαζομένων:

«Το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος είναι ότι πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση. Για κανέναν εργαζόμενο, για καμία εταιρεία, για καμία δουλειά δεν υπάρχει δικαιολογία να μένει απλήρωτος ο εργαζόμενος για τη δουλειά του, για τον μόχθο του, για αυτό που έδωσε από τον εαυτό του και τη ζωή του. Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα. Πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι επιχειρηματίες πρωτίστως. Όταν μία τράπεζα λέει ότι αυτή η εταιρεία είναι βιώσιμη, ότι αυτή η εταιρεία μπορεί να λειτουργήσει, δεν έχεις κανέναν λόγο να την κλείνεις. Για να την κλείνεις, κάτι άλλο υπάρχει. Ας ενημερωθούμε – αν μη τι άλλο – για ποιό λόγο δεν διατηρούν αυτό που όλοι λένε ότι μπορεί να είναι ανοιχτό και βιώσιμο. Δεύτερον: γιατί πριν από έξι μήνες δόθηκαν τόσο πολλά λεφτά; Για να αγοραστεί μία εταιρεία που επρόκειτο να κλείσει; Τους επιχειρηματίες, χαζούς δεν τους λες… Δεν θα είχαν τόσα εκατομμύρια εάν ήταν χαζοί. Αφού λοιπόν δεν είναι χαζοί, γιατί αγόρασαν μία εταιρεία την οποία σκόπευαν να κλείσουν σε έξι μήνες; Ας έρθει κάποιος να μου απαντήσει σε αυτές τις απλές ερωτήσεις πρωτίστως και μετά θα δούμε και τα υπόλοιπα. Οι άνθρωποι που έχουν άπειρα λεφτά, έχουν τακτοποιημένα τα παιδιά τους. Γιατί αυτά τα παιδιά να αξίζουν μεγαλεία και τα παιδιά ενός ανθρώπου που εργάζεται, δεν αξίζουν ούτε το γάλα τους να έχουν; Παρακαλώ, ας μου απαντήσει κάποιος.»

Ο Αλέξανδρος Σταύρου δήλωσε στην κάμερα των Εργαζομένων του Mega:

«Το δίκιο είναι με το μέρος σας. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την κατάστασή σας, το έχουν σκεφτεί και κάτι θα γίνει. Εγώ τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω γιατί ο,τιδήποτε άλλο μου φαίνεται αδικαιολόγητο…»

Οι εργαζόμενοι του Mega πραγματοποιούν διαμαρτυρία διαρκείας από την 1η Φεβρουαρίου σε αντίσκηνα έξω από τα γραφεία της Motor Oil, διεκδικώντας τους 17 μήνες δεδουλευμένων μισθών τους και τις αποζημιώσεις μετά την απόφαση των μετόχων να μην διεκδικήσουν άδεια λειτουργίας του καναλιού τους και να το οδηγήσουν στο «μαύρο».   

fb page: @MegaErgazomenoi

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Τουμασάτου και Σταύρου:

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts