‘Λίγη ζωή ακόμη…’

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Ο καιρός δεν επέτρεπε σενάρια ευχάριστα, αλλά δεν ήταν και κάτι που ανέμενε εναγωνίως. Είχε συνηθίσει, πλέον, αυτή τη σχεδόν γκρίζα ατμόσφαιρα που οδηγούσε σε σκέψεις, διάβασμα και μια περίπου γλυκιά, περίπου μυστήρια μελαγχολία, όχι από αυτές, όμως, που δημιουργούσαν φορτίο στην ψυχή. Όχι. Μια μελαγχολία που σχημάτιζε ένα ελαφρύ μειδίαμα, ένα συναίσθημα νοσταλγίας και συμφιλίωσης με την πραγματικότητα. Οξύμωρο σχήμα, το γνωρίζει άριστα…

Η ζωή φαίνεται διαφορετική με το πρίσμα της συννεφιάς, σε κάνει να έχεις μετρημένες προσδοκίες, ώστε να μην πέσεις για χιλιοστή φορά από τα σύννεφα, μετά. Τα παρατηρείς  όλα υπό όριο ασφαλείας. Ξεκίνησε να συνδέει πρόσωπα και διαθέσεις, να σκέφτεται κάδρα ζωής, όνειρα λαμπερά. Το γκρίζο του καιρού τα ξεθώριαζε, τα θάμπωνε, αλλά, με μια περίεργη έννοια, τα προστάτευε από την έντονη λάμψη ενός ήλιου που θα τα έκαιγε, σαν φιλμ.

Όλοι (ανα)ζητούσαν μια άλλη ζωή από αυτή που είχαν. Κάτι πιο όμορφο, αλλιώτικο από αυτό που, ίσως, τους ταίριαζε. ‘Λίγη ζωή ακόμη..’, όπως έλεγε το τραγούδι.  Όλοι προσδοκούσαν κάτι παραπάνω. Λάθος ! ‘Να παίρνεις τη ζωή, όπως έρχεται’, είχε διαβάσει κάπου. Προσαρμόσου στα εκάστοτε δεδομένα, είναι χαρακτηριστικό οξυδέρκειας και, ίσως, χαράς, διότι, έτσι επιβιώνεις. Στρίμωξε όνειρα εκεί και ελπίδες..

(Στην Κ. για το μάθημα ζωής που δίνει και την αγάπη που προσφέρει)

*Φωτογραφία: RSerreno@Flickr

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts