«Άγγιξες μια ζωή»

 

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Όποιος εισβάλλει απρόσμενα στη ζωή μας και φεύγει, επίσης, απρόσμενα, μας κάνει ένα πολύτιμο δώρο. Μας χαρίζει μια ζωή. Άλλη από αυτή που γνώριζες. Καινούρια, με διαφορετική αύρα, πνοή και όσμωση.  Μια ζωή που, ανά πάσα στιγμή, την ανακαλούμε με νοσταλγία και χαρά, με πόνο και πληγές, με ανακούφιση κι ελπίδα… Είτε αυτή ήταν μια ήρεμη ζωή, με αγκαλιά και τρυφερότητα είτε με ένταση και ακραίες καταστάσεις!

Δεν παύει να είναι μια ζωή που αγγίξαμε και χρωματίσαμε. Με όλη την παλέτα των χρωμάτων. Ας είναι… Αλλάξαμε και μας άλλαξε. Για το μαγικό αυτό σημείο συνάντησης στο χρόνο και στο χώρο, σημείο συνάντησης και επαφής συναισθημάτων, ας είμαστε, λοιπόν, ευγνώμονες, παρά τις συνέπειες. Το παιχνίδι πάντα κρύβει παράπλευρες απώλειες… Όπως ο πόλεμος.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts