του Δημήτρη Καλαντζή.
Μετά από 7 μήνες… ομηρίας, οι Παιδικές Χαρές του Πεδίου του Άρεως άνοιξαν σήμερα, Σάββατο 24 Μαρτίου, για τα παιδιά με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο: άγνωστοι έσπασαν το λουκέτο της πλαϊνής πόρτας της μεγάλης Παιδικής Χαράς (Αγίου Χαραλάμπους) και παραβίασαν το λουκέτο της μικρής Παιδικής Χαράς (Λεωφόρου Ηρώων).
Οι άγνωστοι, εκμεταλλευόμενοι προφανώς τη φασαρία από το λούνα πάρκ των πλανόδιων μικροπωλητών (που η Περιφέρεια Αττικής εγκατέστησε στο Πάρκο αντί άλλων πασχαλινών εκδηλώσεων), έδρασαν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, λόγω και της παντελούς έλλειψης φύλαξης στο μεγαλύτερο Πάρκο της Αθήνας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνδρες της εταιρείας σεκιούριτι της Περιφέρειας (που σταθμεύουν πίσω από το κτήριο του Άλσους), όταν ενημερώθηκαν από κάτοικο ότι η μεγάλη Παιδική Χαρά είναι ανοιχτή, επέμεναν ότι ήταν κλειστή, ότι δεν έχει πλαϊνή πόρτα και ότι ο κάτοικος είχε… μπερδευτεί. Όταν με τα πολλά, ο ένας εκ των δύον ανδρών της εταιρείας φύλαξης δέχτηκε να ακολουθήσει τον κάτοικο για να του… αποδείξει ότι κάνει λάθος, τότε διαπίστωσε ότι η Παιδική Χαρά πράγματι διαθέτει πλαϊνή συρόμενη πόρτα, η οποία ήταν ορθάνοιχτη! Τότε ξεκίνησε την προσπάθεια να βγάλει έξω από την Παιδική Χαρά τους γονείς και τα παιδιά, αλλά ήταν πια αργά: είχαν κάνει κατάληψη στον χώρο που δικαιούνται.
Η λειτουργία των δύο Παιδικών Χαρών του Πεδίου του Άρεως εξελίσσεται στο μεγαλύτερο φιάσκο διαχείρισης του εμβληματικού Πάρκου της πρωτεύουσας.
Η Περιφέρεια Αττικής αναγκάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 να κλείσει τις Παιδικές Χαρές μετά από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για την επικινδυνότητα των (λιγοστών) παιχνιδιών αλλά και του χώρου (κομμένοι κορμοί), και επτά μήνες μετά δεν έχει κατορθώσει ακόμα να τις επισκευάσει και να τις παραδώσει στους κατοίκους μίας περιοχής που εκτείνεται από του Γκύζη μέχρι τη Βικτώρια και από την Κυψέλη μέχρι τα Εξάρχεια.
Χιλιάδες κόσμου δηλαδή δεν έχει επί επτά μήνες που να πάει τα παιδιά του λόγω της ανεξήγητης καθυστέρησης παράδοσης των δύο και μοναδικών δημόσιων Παιδικών Χαρών όλης αυτής της περιοχής.
Σήμερα που βρήκαμε ανοιχτές τις πόρτες των Παιδικών Χαρών, διαπιστώσαμε ότι οι μόνες εργασίες επιδιόρθωσης που έχουν γίνει αυτούς τους επτά μήνες, είναι η στερέωση των κούνιων και το πρόχειρο πέρασμα με «ένα χέρι» χρώμα των παιχνιδιών. Ο τάπητας ασφαλείας παραμένει κατεστραμμένος, οι κορμοί το ίδιο απειλητικοί, τα παγκάκια χαλασμένα, το σκάμμα επικίνδυνο και βρωμερό και το πράσινο εξαθλιωμένο…
Την ίδια ώρα που οι δημόσιες Παιδικές Χαρές παραμένουν κλειστές και επικίνδυνες για τα παιδιά, τα… ιδιωτικά παιχνίδια του λούνα πάρκ των μικροπωλητών καλούν τους γονείς και τα παιδιά να διασκεδάσουν έναντι –βεβαίως- αντιτίμου, δημιουργώντας ερωτήματα για τις τελικές προθέσεις της Περιφέρειας Αττικής για το Πεδίον του Άρεως, που από μοναδικός πνεύμονας πρασίνου για όλον τον κόσμο, συνεχίζει να οδεύει προς την απόλυτη εξαθλίωση, τόσο από το εμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών, όσο και από χρήσεις κόντρα στον δημόσιο χαρακτήρα του.
+Επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με την υπεύθυνη συνεργάτιδα της κυρίας Δούρου για το Πάρκο, κυρία Λάσκαρη, αλλά δεν κατέστη εφικτό.






Δημήτρης Καλαντζής

Latest posts by Δημήτρης Καλαντζής (see all)
- Ο «τέτοιος» στο Χαλάνδρι - September 10, 2023
- Δημιουργείται ο πρώτος Ξενώνας Φιλοξενίας Άστεγων και Ευάλωτων ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων στην Αθήνα - August 30, 2023
- Το gay Πεδίον του Άρεως - May 17, 2023