Βανδάλισαν το στέκι των συνταξιούχων στο Πεδίον του Άρεως

του Δημήτρη Καλαντζή.

Σπασμένες τις καρέκλες και τα τραπέζια τους βρήκαν οι συνταξιούχοι που πήγαν σήμερα, Κυριακή 22 Απριλίου, στη «Γαρδένια» του Πεδίου του Άρεως για την καθημερινή τους βόλτα και το τάβλι.

«Εμείς δεν τους πειράζουμε. Αν θέλουν, ας φυτέψουν και τα χασίσια τους και τα όπια… Δικό τους είναι το Πάρκο… Τι τους ενοχλούμε εμείς; Εμείς κάνουμε ότι δεν βλέπουμε…»

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συνταξιούχοι βλέπουν τα πράγματα (που οι ίδιοι έχουν φέρει από τα σπίτια τους) να καταστρέφονται. Συνήθως όμως συμβαίνει μετά από συμπλοκές εμπόρων και τοξικοεξαρτημένων και το «πεδίο μάχης» έχει αίματα…

Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν αίματα. Μόνο τα αποτελέσματα της οργής κάποιων για τα πλαστικά καθίσματα των συνταξιούχων.

Βανδαλισμοί στο στέκι των συναξιούχων στο Πεδίον του Άρεως. 22/04/2018.

Να θυμίσουμε ότι το Πεδίον του Άρεως κλείνει τις νυχτερινές ώρες και φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι που έχει προσλάβει με σύμβαση η Περιφέρεια Αττικής. Προφανώς οι βανδαλισμοί έλαβαν χώρα τη νύχτα, καθώς οι συνταξιούχοι μαζεύονται πολύ νωρίς το πρωί και φεύγουν μόλις σουρουπώσει, οπότε θα υπήρχαν μάρτυρες αν λάμβαναν χώρα τις ώρες που το Πάρκο είναι ανοιχτό.

Το στέκι των συνταξιούχων λειτουργεί στο Πεδίον του Άρεως με το καθεστώς της… αυτοδιαχείρισης καθώς τα δύο περίπτερα της «Γαρδένιας» που κάποτε είχαν καρέκλες και τραπέζια παραμένουν κλειστά εδώ και πάρα πολλά χρόνια παρόλο που έχουν επισκευαστεί (δύο ή τρεις φορές).

Οι συνταξιούχοι έχουν φέρει από τα σπίτια τους πλαστικές ή άλλες καρέκλες τις οποίες απλώνουν μόλις ανοίξει το Πάρκο και μαζεύουν σε ένα σημείο με τη δύση του ήλιου.

Πρόκειται για πολύ φτηνό «εξοπλισμό», επειδή γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει στόχος κλοπής ή… εκτόνωσης της οργής κάποιων.

Οι συνταξιούχοι μαζεύονται στη «Γαρδένια» για το καθημερινό πρωτάθλημα τάβλι. Συζητούν τα νέα της ημέρας, λύνουν σταυρόλεξα και περνούν με τους φίλους τους χαλαρά μέσα στο πράσινο, καθώς τα σπίτια τους βρίσκονται στις πυκνοδομημένες περιοχές της Κυψέλης, του Γκύζη και της Νεάπολης, όπου δεν υπάρχουν χώροι για βόλτες και συναντήσεις χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν για καφέ ή αναψυκτικό.

Οι συνταξιούχοι μαζί με τους ιδιοκτήτες σκύλων και κάποιους (πολύ θαρραλέους) δρομείς, είναι εκείνοι που κράτησαν ζωντανή τη σπίθα ζωής στο Πεδίον του Άρεως όλα αυτά τα χρόνια της καταστροφής και της ερήμωσης.

(Ευχαριστούμε τον γείτονα και δραστήριο στα θέματα του Πεδίου του Άρεως Ε.Κ. για την ενημέρωση και τις πρωινές φωτογραφίες)

The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts