O Νίκος Φίλης στο Πεδίον του Άρεως

του Δημήτρη Καλαντζή. 

Ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός -και πάντα δημοσιογράφος- Νίκος Φίλης περπάτησε σήμερα Κυριακή 13/05/2018 το Πεδίον του Άρεως μαζί με δραστήριους κατοίκους της περιοχής και διαπίστωσε τις δυνατότητες του Πάρκου να γίνει ένας υπερτοπικός χώρος για την αναψυχή, ξεκούραση, άθληση και επικοινωνία των Αθηναίων αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο κύριος Φίλης γύρισε όλο το Πάρκο, μίλησε με κατοίκους που εκείνη την ώρα έκαναν τη βόλτα τους, άκουσε παράπονα για τη σημερινή κατάσταση (κυρίως για την πιάτσα ναρκωτικών), διαπίστωσε από πρώτο χέρι τη θέληση που έχουν οι κάτοικοι να δουν τον χώρο να αναγεννιέται – δεσμεύτηκε δε, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση της αντιμετώπισης των προβλημάτων, ώστε να ξαναγίνει το ταχύτερο δυνατό το Πεδίον του Άρεως δημόσιος χώρος, φιλόξενος και ασφαλής για όλους.

Στο τέλος του (μεγάλου) περιπάτου του στο Πεδίον του Άρεως ο Νίκος Φίλης μας είπε:

«Το Πεδίον του Άρεως είναι ένα κόσμημα για την Αθήνα – το έχω ζήσει άλλωστε ως παιδί. Υπήρξε η ανάπλαση που δυστυχώς δεν ήταν λειτουργική για τις ανάγκες του κόσμου. Είναι γνωστά τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν σωρευτεί στο Πεδίον του Άρεως και πιστεύω ότι η Περιφέρεια και ο Δήμος της Αθήνας πρέπει να ακούσουν τη φωνή των κατοίκων και, σε συνεργασία μαζί τους, να προχωρήσουν στην αναβάθμιση αυτού του όμορφου χώρου. Το Πεδίον του Άρεως μπορεί να ξαναζωντανέψει, να έρχονται παιδιά, να έρχονται οι φοιτητές του ΑΣΟΕΕ, οι ηλικιωμένοι… όλοι. Το Πάρκο είναι για όλους και επειδή υπάρχει μία υποδομή, αν αντιμετωπιστεί το θέμα της φύλαξης και της ασφάλειας του χώρου, θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα. Θα μιλήσω με την κυρία Δούρου και τον κύριο Καμίνη και θα βρίσκομαι σε ανοιχτή γραμμή με τους κατοίκους της περιοχής».

Ο Νίκος Φίλης με τη δραστήρια κάτοικο Λίνα Χρήστου και τη μόνιμη κάτοικο της “Γαρδένιας” Χριστίνα, με την οποία είχε μία συζήτηση για τα Πάρκο αλλά και για μουσική, βιβλία κ.α.

Μπροστά από τον “Ροδώνα” του Πεδίου του Άρεως, έναν χώρο που θα ήταν ιδανικός για ηρεμία και χαλάρωση εάν… είχε ρόδα και – κυρίως- αν λειτουργούσαν τα μηχανήματα κυκλοφορίας του νερού (που σήμερα είναι βούρκος).

Ο Νίκος Φίλης στην “Λεωφόρο των Ηρώων” του Πεδίου του Άρεως με τις προτομές των Ηρώων του ’21 και τη (δυστυχώς κλειστή) Παιδική χαρά.
Ο Νίκος Φίλης στο εξαθλιωμένο “Green Park” που τη νύχτα στήνεται η κόλαση των τοξικοεξαρτημένων. Ο κ.Φίλης άκουσε τις προτάσεις που υπάρχουν για την παραχώρηση του χώρου στο Φεστιβάλ Αθηνών του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να δίνονται οι θεατρικές παραστάσεις που σήμερα φιλοξενούνται σε αποθήκες στον Ταύρο, ή στους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ για να γίνει στέκι νεολαίας ή, ή, ή…
The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts