Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στο Πεδίον του Άρεως – Η παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Κατοίκων

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου του Άρεως παρακολούθησε την Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας στο Πεδίον του Άρεως, διαπιστώνοντας με λύπη για άλλη μία φορά ότι οι φορείς που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα απαξίωσης του Πάρκου από τη λειτουργία της πιάτσας εμπορίου ναρκωτικών αδυνατούν (ή δεν θέλουν) να συνεργαστούν, προτάσσοντας τα κομματικά τους συμφέροντα και θολώνοντας τις προσωπικές τους ευθύνες.

Από την Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας απούσα ήταν και πάλι η Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, όπως είναι πάντα απούσα σε οποιαδήποτε πρόσκληση για δημόσιο διάλογο για τον χώρο αποκλειστικής ευθύνης της, το Πεδίον του Άρεως.

Η κυρία Δούρου είχε προσκληθεί επισήμως από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και δεν απάντησε ποτέ στην πρόσκληση. Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ερμίνα Κυπριανίδου, η οποία αναλώθηκε στην υποστήριξη της θέσης ότι «δεν αντιμετωπίζει μόνο το Πεδίον του Άρεως πρόβλημα ναρκωτικών αλλά όλη η Αθήνα», προκειμένου να βγάλει από το κάδρο των ευθυνών την Περιφέρεια Αττικής, ενώ ανήγγειλε για ακόμα μία φορά τη χρηματοδότηση ενός εκτεταμένου προγράμματος street working, το οποίο αναγγέλλεται εδώ και δύο χρόνια χωρίς να έχει ακόμα ξεκινήσει.

Απόντες από την Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον «Πανελλήνιο» ήταν και οι εκπρόσωποι των φορέων διαχείρισης του προβλήματος των ναρκωτικών, ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ, οι οποίοι επίσης είχαν προσκληθεί, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ) κυρίου Εμμανουήλ Γιακουμάκη, ο οποίος, αν και βρισκόταν στον χώρο της συνεδρίασης, …«εξαφανίστηκε» λίγο πριν του δοθεί ο λόγος (και μάλιστα στην αρχή των παρεμβάσεων), κάνοντας τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη να τον καλεί από μικροφώνου επανειλημμένως χωρίς να παίρνει απάντηση.

Στον διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων πρωταγωνίστησε η πολιτική (κομματική) αντιπαράθεση για το εάν έπρεπε να γίνει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πεδίον του Άρεως με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον Δήμαρχο Αθηναίων ότι «καπηλεύεται τη δυσαρέσκεια και την ταλαιπωρία των κατοίκων για το ευαίσθητο κοινωνικά θέμα των ναρκωτικών».

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος, κύριος Γιώργος Καμίνης είπε μεταξύ άλλων (κάνουμε χρήση της καταγραφής των θέσεων, όπως τις αποτύπωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων):

«Ως εδώ. Ως εδώ η εγκληματική πλέον αδιαφορία. Στο κρίσιμο αυτό πρόβλημα, διαπιστώνουμε δυστυχώς την ηχηρή απουσία της κυβέρνησης: το υπουργείο Υγείας στερείται κάθε σχεδίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης, το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνείται να συμβάλει στη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, ενώ η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να λαμβάνει υπόψη και τις εκκλήσεις των ίδιων των αξιωματικών, δείχνει εντελώς απρόθυμη να ασκήσει τα καθήκοντά της».

Ο δήμαρχος της Αθήνας ζήτησε να επιτραπεί η διάθεση υποκατάστατων μόνο στα νοσοκομεία και όχι σε χώρους στο κέντρο της πόλης, να θεσμοθετηθούν άμεσα χώροι ιατρικώς επιτηρούμενης χρήσης, οι οποίοι εξασφαλίζουν ασφαλέστερες συνθήκες για τους χρήστες, προστασία της δημόσιας υγείας και μείωση της δημόσιας όχλησης και η «Ελληνική Αστυνομία να προστατεύσει τους πολίτες από το οργανωμένο εμπόριο ναρκωτικών και να απελευθερώσει τις γειτονιές της πόλης από τους στυγνούς εγκληματίες που τις έχουν μετατρέψει σε χώρους θανάτου».

Για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο δήμος, είπε ότι ενημερώθηκαν διεξοδικά οι πολιτικοί αρχηγοί, η Βουλή, οι αρμόδιοι υπουργοί, ενώ σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ θα λειτουργήσει για πρώτη φορά Υπνωτήριο 90 θέσεων για αστέγους-ουσιοεξαρτημένους. Πρόσθεσε ότι θα γίνει πλήθος ενημερωτικών δράσεων με στόχο την πρόληψη από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αθηνά Υγεία», θα υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το ΚΕΘΕΑ και τον ΟΚΑΝΑ για την ενίσχυση του streetwork και της διασύνδεσης των χρηστών με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου σε περιοχές όπως το Πεδίον του ‘Αρεως και η Τριλογία κ.α.

Ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή Πόλη», Ρήγας Αξελός κατηγόρησε τον Δήμαρχο Αθηναίων ότι «επί δυο θητείες, δεν έχει να παρουσιάσει αποτελέσματα σε κανένα από τα πεδία που αφορούν την αρμοδιότητά του. Παρόλα αυτά, θέλοντας να αξιοποιήσει τη μοναδική πολιτική βάση που διαθέτει, τον ίδιο τον δήμο της Αθήνας, βιάζεται να επενδύσει στην προεκλογική εκμετάλλευση του αξιώματός του. Ο δήμαρχος που εκλέχτηκε στο όνομα της πολιτικής ανεξαρτησίας, έχει αναδειχθεί πρωταθλητής όλων των προκατόχων του, σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση του δημαρχιακού θώκου για το προσωπικό πολιτικό του μέλλον» είπε. Για το Πεδίον του ‘Αρεως, ανέφερε ότι ο κ. Καμίνης «επί δυο θητείες περιορίστηκε απλώς σε καταγγελίες, όπως ο κάθε απλός κάτοικος της περιοχής και όχι ο εκλεγμένος δήμαρχος που οφείλει να παίρνει πρωτοβουλίες. Επί δυο θητείες, αυτό που ήξερε καλά να κάνει ήταν να μας εξηγεί κάθε φορά πως δεν είναι αρμόδιος. Να μας επισημαίνει ότι δεν φέρει ευθύνη. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες το πάρκο λειτουργεί ξανά, εξαφανίζεται από το προσκήνιο. Το γεγονός ότι έχουμε φτάσει, για πρώτη φορά μετά το κλειστό σκοτεινό πάρκο, στο σημείο να κατακτηθεί το Πεδίο ξανά από τους πολίτες, αποσιωπάται εντελώς».

Σύμφωνα με τον κ. Αξελό «το θέμα των ναρκωτικών που επικαλείται αυτήν τη φορά, είναι μια νέα συγκάλυψη προκειμένου να καπηλευτεί τη δυσαρέσκεια και την ταλαιπωρία των κατοίκων για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικά θέμα. Δεν θεωρεί προτεραιότητα την αντιμετώπιση της χρήσης ναρκωτικών στην οδό Ακαδημίας, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, όπου στεγάζεται ο ΟΠΑΝΔΑ, ούτε στην οδό Κεραμικού, στην οδό Τοσίτσα, στη Πλατεία Αμερικής. Δεν παρουσίασε καμία πρόταση ή σχέδιο και αρνήθηκε την πρόταση της Ανοιχτής Πόλης, να γίνει η συνεδρίαση στο Πνευματικό Κέντρο, αφήνοντας αυτό το ενδεχόμενο για το αόριστο μέλλον»σημείωσε. Ο κ. Αξελός κατήγγειλε ακόμη τον κ. Καμίνη ότι ενώ « ξοδεύει πάνω από 5 εκατ. ευρώ για θέματα υγείας, ο δήμος δεν έχει πράξει τίποτε για τους τοξικοεξαρτημένους. Δυο τετραετίες περιορίστηκε απλώς να καταγγέλλει, χωρίς να πράττει τίποτε. Αντίθετα με πολλούς ευρωπαϊκούς δήμους που έχουν να επιδείξουν σημαντικές πρωτοβουλίες» όπως είπε.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ) Νίκος Σοφιανός, τόνισε ότι είναι συνυπεύθυνη η Δημοτική Αρχή Καμίνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Π. ‘Αρεως. Ο κ. Σοφιανός επισήμανε ότι ο δήμος διαθέτει πέντε κέντρα πρόληψης και διερωτήθηκε τι πράττουν στο θέμα αυτό. Επίσης αντιτάχθηκε στη λειτουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης, επικαλούμενος αρνητικές εκτιμήσεις της ολλανδικής κυβέρνησης, που εφάρμοσε το μέτρο.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το Σπίτι μας» Βασίλης Καπερνάρος, αναφέρθηκε στις καταγγελίες της ηθοποιού Μίμη Ντενίση, για την κατάσταση που επικρατεί στο Π. ‘Αρεως και ζήτησε να κατατεθεί από τον δήμαρχο φάκελος εμπλουτισμένος με επιπλέον στοιχεία, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου επισήμανε ότι στο θέμα αυτό «δεν υπάρχουν αστυνομικές λύσεις αλλά κοινωνικές». Επίσης τόνισε ότι στόχος δεν μπορεί να είναι ο εξαρτημένος χρήστης αλλά η εξάρθρωση των κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών, καθώς και των κοινωνικών αιτιών. Από την «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» ο επικεφαλής της, Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να δοθεί η σχετική αρμοδιότητα στους δήμους και τη δημοτική αστυνομία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου διακόπηκε όταν ο Δήμαρχος Αθηναίων δέχτηκε την πρόσκληση των παρισταμένων δημοσιογράφων να κάνει δήλωση στις κάμερες, ενώ συνεχιζόταν η συνεδρίαση και μάλιστα τον λόγο είχε ο κύριος Θοδωρής Κοκκινάκης εκ μέρους της «Κίνησης Κατοίκων». Ο κύριος Αξελός («Ανοιχτή Πόλη») κατήγγειλε ότι το γεγονός ήταν προμελετημένο από τον Δήμαρχο προκειμένου να μην καταγραφεί η άποψη του κύριου Κοκκινάκη από τις κάμερες, ενώ επιτέθηκε με απίθανη σφοδρότητα στους δημοσιογράφους αποκαλώντας τους… «ερπετά»!

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση και με την επανάλειψή της η «Ανοιχτή Πόλη» δήλωσε ότι αποχωρεί, μία αποχώρηση που με ανακοίνωσή του ο Δήμος χαρακτήρισε προσχηματική: «Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ενοχλημένη από τη δημοσιότητα που προσέλαβε το δημοτικό συμβούλιο στον ‘Πανελλήνιο’, επιχείρησε να το τορπιλίσει, με στόχο να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως».

Την αποχώρηση της «Ανοιχτής Πόλης» ακολούθησαν και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις με αποτέλεσμα να βγάλει ψήφισμα μόνο η παράταξη του Γ.Καμίνη το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Όσο καλό ή κακό είναι το ψήφισμα, μοιάζει ανέφικτο να υιοθετηθεί, αφού για άλλη μία φορά δεν παρουσιάστηκε καμία διάθεση συναίνεσης εκ μέρους φορέων και κομμάτων για ουσιαστική προσπάθεια λύσης του προβλήματος των ναρκωτικών τόσο στο Πεδίον του Άρεως, όσο και γενικότερα στην Αθήνα και ολόκληρη τη χώρα.

 

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πεδίου του Άρεως» έκανε την εξής  παρέμβαση στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η κυρία Βασιλική Χαντζοπούλου:

Ονομάζομαι Βασιλική Χαντζοπούλου, είμαι κάτοικος Πεδίου του Άρεως, έχω το σπίτι και την επαγγελματική μου στέγη στην οδό Μαυρομματαίων και μιλώ εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πεδίου του Άρεως, μίας Κίνησης Πολιτών που σχηματίσαμε κάτοικοι και φίλοι του Πεδίου του Άρεως ως αντίδραση στην απόλυτη απαξίωση των ζωών μας και του μεγαλύτερου χώρου πρασίνου που διαθέτει η Αθήνα.

Το περασμένο Πάσχα άγνωστοι εισέβαλλαν στο σπίτι μου. Δεν ήταν απλοί διαρρήκτες. Μπήκαν στο σπίτι μου κατεδαφίζοντας την πόρτα ασφαλείας, μαζί με το κάσωμα. Με τον ίδιο τρόπο εισέβαλλαν και στα σπίτια άλλων δύο ενοίκων της πολυκατοικίας. Ήμασταν απλά τυχεροί που δεν ήμασταν μέσα. Γιατί η εισβολή θα γινόταν ούτως ή αλλιώς…

Είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τις συνθήκες που ζούμε, εάν δεν έχει περάσει ένα 24ωρο στην περιοχή. Η ημέρα ξεκινά, παραμερίζοντας ημιλυπόθυμους ανθρώπους για να βγούμε από τα σπίτια μας.

Φροντίζουμε να μη βγαίνουμε πολύ πρωί, ώστε να έχουν περάσει οι εργάτες καθαριότητας του δήμου με τα πλυστικά μηχανήματα για να μη χρειαστεί να περπατήσουμε πάνω σε ούρα, περιττώματα, κάθε λογής σκουπίδια, εμετούς και αίματα… 

Γιατί οι είσοδοι και τα σκαλοπάτια των πολυκατοικιών μας, είναι οι χώροι που οι τοξικο-εξαρτημένοι αγοράζουν, πωλούν, μοιράζουν, κόβουν και κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Και μετά ζαλισμένοι ή λιπόθυμοι ή οργισμένοι, εκτός εαυτού, σε κατάσταση που δεν έχουν καμία συναίσθηση των λειτουργιών τους, εκδηλώνονται με κάθε τρόπο…

Το 24ωρο μας περνά με διλήμματα και διαπραγματεύσεις:

Είναι καλή ώρα για να κάνω ένα ραντεβού με πελάτη;

Θα τον καταφέρω να έρθει στο γραφείο μου;

Να τον προειδοποιήσω για το τι θα αντιμετωπίσει στον δρόμο ή θα τον χάσω;

Μπορεί ο γείτονας να κατέβουμε μαζί για ψώνια;

Ο Μαχμούτ θα βρίσκεται σήμερα σε καλή διάθεση ή θα πετάει πάλι πέτρες στους περαστικούς;

Η Ελένη θα με αφήσει να περάσω αν δεν της δώσω χρήματα ή θα αρχίσει τις κατάρες να κολλήσω aids και ηπατίτιδα;

Η αστυνομία θα κάνει άραγε επιχείρηση «ανακούφισης» ή άδικα περιμένω;

Κι αν οι μέρες μας είναι δύσκολες, οι νύχτες μας είναι εφιαλτικές.

Το χειμώνα, στη νυχτερινή πιάτσα έξω από το Green Park ανάβουν μεγάλες φωτιές για να ζεσταθούν και να φτιάξουν τις γυάλινες πίπες για το σίσα, την λεγόμενη κοκαΐνη των φτωχών, καίνε πλαστικά, δέντρα από το πάρκο, παγκάκια και σκουπίδια. Η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική. Ζαλιζόμαστε κι εμείς μέσα στα κλειστά μας σπίτια.

Και το καλοκαίρι, αν τολμήσουμε να ανοίξουμε τα παράθυρα μας, γινόμαστε ένα με την ανθρώπινη εξαθλίωση. Άνθρωποι κραυγάζουν, παραληρούν, τσακώνονται, πονάνε, υποφέρουν, σπαράζουν… Α-ΒΟ-Η-ΘΗ-ΤΟΙ

Είναι σαν να έχει παραχωρήσει η πολιτεία ένα γκέτο σε ανθρώπους που έχουν τεράστια ανάγκη για βοήθεια ώστε να… αλληλο-εξοντωθούν, να σβήσουν από τις ασθένειες ή να μαχαιρωθούν… Να πεθάνουν χωρίς πολλούς θεατές γύρω τους. 

Αυτό το γκέτο «αθόρυβου θανάτου» είναι το Πεδίον του Άρεως και η οδός Μαυρομματαίων.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πεδίου του Άρεως δεν είναι απλά  παρατηρητές αλλά πήγαν και μίλησαν με τους τοξικο-εξαρτημένους, κατέγραψαν πως λειτουργεί η μαφία των ναρκε-μπόρων και πως γίνεται η εκμετάλλευση νέων παιδιών.

Και κυρίως κατέγραψαν την παντελή απουσία οποιασδήποτε παρέμβασης του κράτους για την ανακούφισή τους.

Μέσα στην πιάτσα ναρκωτικών του Πεδίου του Άρεως υπάρχουν ασθενείς (και όχι απλά φορείς) με aids, παιδιά με ηπατίτιδα, παιδιά με ψυχικές νόσους, παιδιά με ψώρα λόγω των συνθηκών υγιεινής, παιδιά ακρωτηριασμένα λόγω ζαχάρου, παραμορφωμένα λόγω της πολύχρονης χρήσης, άνθρωποι που χρειάζονται περίθαλψη και όχι πέταμα στα παρτέρια του Πάρκου και τα τσιμέντα της Μαυρομματαίων.

Στην πιάτσα του Πεδίου του Άρεως αποκαλύπτεται η ανεπάρκεια των προγραμμάτων απεξάρτησης. Πολλοί χρήστες είναι στα προγράμματα μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ και έρχονται στο Πάρκο για να συμπληρώσουν τη χρήση τους με άλλα ναρκωτικά, ενώ επίσης πολλοί έχουν περάσει από προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ αλλά βρίσκονται και πάλι στα ναρκωτικά. Τα προγράμματα χρειάζονται επανεξέταση. Και περισσότερο χρειάζεται να δοθεί μία εναλλακτική λύση για αυτούς τους ανθρώπους. Να μπορέσουν να ενταχθούν στην κοινωνία μετά την αποτοξίνωση, ειδάλλως όλα είναι μάταια. Γυρίζουν στη πιάτσα των Πεδίου του Άρεως ή σε οποιαδήποτε άλλη πιάτσα…

Το Πεδίον του Άρεως βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς ερήμωσης και πλήρους απαξίωσης. Με εμφανείς τις ευθύνες. Πέραν των ευθυνών της Αστυνομίας που θέλει την πιάτσα εδώ για να μην την έχει στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, είναι η Περιφέρεια Αττικής που έχει εκχωρήσει τον χώρο στα ναρκωτικά και την παραβατικότητα, διώχνοντας τον υπόλοιπο κόσμο από το Πάρκο.

Παραμελημένο πράσινο, προβληματική καθαριότητα και πάνω από όλα αδιαφορία να επισκευαστούν οι βανδαλισμοί, να λειτουργήσουν σωστά οι παιδικές χαρές, να ανοίξουν τα σιντριβάνια, οι υδάτινες διαδρομές, οι τουαλέτες, τα περίπτερα και τα αναψυκτήρια.

Η Περιφέρεια Αττικής κρατά κλειστές τις δημόσιες παιδικές χαρές και παραχωρεί τον χώρο σε ιδιώτες να στήνουν πρόχειρα λουνα παρκ επι πληρωμή και γιουσουρούμ. Παραχώρησε αντί πινακίου φακής και χωρίς καμία προϋπόθεση το «Άλσος Οικονομίδη» σε επιχειρηματία αντί να συνεργαστεί με δημόσιους οργανισμούς, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών ή το Εθνικό Θέατρο, για να διασφαλίσει την ποιότητα λειτουργίας του πανάκριβα ανακαινισμένου «Άλσους» και το χαμηλό κόστος για τους πολίτες, ώστε να μπορούν να τα επισκέπτονται.

Η Περιφέρεια Αττικής επί Διοίκησης Δούρου δεν είναι υπόλογη μόνο για τις πράξεις και τις παραλείψεις της αλλά και για την πρωτοφανή περιφρόνησή της προς τους κατοίκους και τους φίλους του Πάρκου.

Η κυρία Δούρου αρνείται επί τέσσερα χρόνια οποιαδήποτε επαφή και διάλογο με τους κατοίκους. Επιχειρήσαμε ακόμα και με τη μεσολάβηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, να την κάνουμε να ακούσει τα προβλήματα και συναντήσαμε τείχη  άρνησης.

Και όχι μόνο αυτό. Με μία πρωτοφανή για τα χρονικά της αυτοδιοίκησης κίνηση, επιτίθεται στους κατοίκους με συκοφαντίες περί πολιτικών επιδιώξεων. Με τον γνωστό μηχανισμό παραγωγής ψευδών ειδήσεων, παρουσιάζει μία ειδυλλιακή εικόνα για το έργο της, προβάλλοντας ορισμένες δίωρες καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται περίπου κάθε δύο μήνες ως λύση για την ερήμωση του Πάρκου. Εκδηλώσεις που πολλές φορές γίνονται εν κρυπτώ, όπως τα υποτιθέμενα «εγκαίνια» του Άλσους Οικονομίδη πέρσι τον Οκτώβριο, εγκαίνια ενός χώρου που, όπως όλοι γνωρίζετε, παραμένει κλειστός.

Η ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής αντί να ζητά συμμάχους στην τοπική κοινωνία, παράγει μόνο συκοφαντία και εχθρότητα. Μας ειρωνεύτηκε που μαζέψαμε 4.500 υπογραφές για την απομάκρυνση της μαφίας των ναρκωτικών από το Πάρκο, ειρωνεύτηκε που πήραμε τις μπατανόβουρτσες και βάψαμε συμβολικά λευκό το Green Park, συνεργάτης της κυρίας Δούρου τραμπούκισε μέλος μας που μοίραζε φυλλάδια για το ψήφισμα, μία συμπεριφορά που έδωσε το ιδεολογικό περιτύλιγμα σε ακραίες οργανώσεις να απειλούν ακόμα και τις ζωές μας.

Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι αν δεν φωνάξουμε, αν δεν διαμαρτυρηθούμε, αν δεν βάψουμε, να δεν κάνουμε κάτι, τότε κάποιοι άλλοι θα πάρουν τους λοστούς και τις πέτρες και η κατάσταση θα είναι χωρίς επιστροφή.

Εκτός αν το σχέδιο είναι αυτό: Να μας διώξουν από τα σπίτια μας που θα πάρουν στη συνέχεια επιτήδειοι και θα κερδοσκοπήσουν σε επόμενο χρόνο.

Ε, λοιπόν δεν είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε σε αυτή τη μάχη…

Κλείνοντας, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεδίου του Άρεως θέλει να ευχαριστήσει δημόσια τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιώργο Μπρούλια και το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου για τον σισύφειο αγώνα που δίνουν κάθε ημέρα στη Μαυρομματαίων για να μπορούμε να κυκλοφορούμε και τον Αντιδήμαρχο Υποδομών Γιώργο Αποστολόπουλο και το προσωπικό ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Αθηναίων για τον κλεφτοπόλεμο που παίζουν κάθε βράδυ με τη μαφία των ναρκε-μπόρων για να παραμείνουν τα φώτα ανοιχτά.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και προσκαλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να αφουγκραστούν τους πολίτες και να σταθούν στο πλευρό τους στον αγώνα που κάνουν για ένα δημόσιο, ασφαλές, λειτουργικό και φιλόξενο  Πεδίον του Άρεως για όλους τους Αθηναίους.

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts