«Στιγμούλα»

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Όχι στιγμή. Στιγμούλα. Ένα τσακ, όπως λένε. Ένα κλείσιμο των βλεφάρων. Είναι αρκετό για να οδηγηθείς από τα πάντα στο απόλυτο τίποτα. Να σε καταπιεί μια τεράστια χοάνη στο χάος. Δεν ξέρω αν θα καταφέρεις να σωθείς.

Το μόνο που με σιγουριά ζωής μπορώ να σου εγγυηθώ είναι πως η στιγμούλα σού αλλάζει τη ζωή. Αν ζήσεις. Αλλιώς, προσπαθείς να την κερδίσεις ξανά, με περίσσιο θάρρος ψυχής.

Από χθες μεσημέρι ξαναζώ στιγμές πένθους. Σοκ. Όσο περνούν οι ώρες, νιώθω ότι θέλω να βουτήξω το κεφάλι μου στο νερό και να μην ακούω, να μη βλέπω τίποτε. Μια βουτιά. Το νερό λυτρώνει, λένε. Δεν ξέρω.

Όσοι αγαπούμε και έχουμε σπουδάσει τον λόγο, τις λέξεις, δε βρίσκουμε πάντα τις αρμόζουσες. Νιώθω ότι έχω χάσει ανθρώπους μου, παιδιά, γονείς, φίλους. Είναι πολύ σοκαριστικό, πολύ επώδυνο, δεν ξέρω τι να ευχηθώ που να μην ακούγεται κοινότοπο, δεν ξέρω και δε με νοιάζει η κυβέρνηση, με νοιάζει και με καίει, όμως, η πολιτική που δεν ακολουθείται διαχρονικά.

Δεν ξέρω. Σιωπή, ξέσπασμα, οδύνη, κουφάρια παντού, αγνοούμενοι, μια ζωή καμένη.

Πονάω πολύ. Και ντρέπομαι.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts