Ματωμένα όνειρα 23-7-2018

της Αγγελικής Καρδαρά.

Με ματωμένα όνειρα βάφτηκε ο ελληνικός ουρανός.

Ήταν τα όνειρα συνανθρώπων μας που σε καιρό ειρήνης έχασαν τη ζωή τους με τον πιο φρικτό τρόπο.

Κάηκαν, πνίγηκαν, τραυματίστηκαν θανάσιμα παλεύοντας με το θηρίο της φωτιάς.

Με δάκρυα πλημμύρισαν οι θάλασσες και τα ποταμιά.

Ήταν τα δάκρυα των οικείων τους που δεν θα αγκαλιάσουν ποτέ ξανά τους δικούς τους ανθρώπους.

Μια μεγάλη αγκαλιά έγιναν, μέσα στις φλόγες, οι συνάνθρωποί μας και έφυγαν για το ταξίδι στον κόσμο των αγγέλων εκείνη την Δευτέρα του Ιούλη όπου πάγωσε ο χρόνος.

23-7-2018 έγραφε το ημερολόγιο και αυτή η ημερομηνία χαράχτηκε για πάντα στη συλλογική μας μνήμη.

Σε μια  Ελλάδα τραυματισμένη από δεινά, όπου ο λαός χρόνια ολόκληρα κάνει θυσίες, αιμορραγεί αλλά υπομένει καρτερικά μέχρι να πάρει μια ανάσα ζωής για να προχωρήσει, αυτή η τραγωδία ήταν βαρύτατο πλήγμα.

Πώς να την αντέξει η ψυχή μας; Από πού να αντλήσει δύναμη, τώρα πια;

Πρέπει όμως να συνεχίσουμε! Να κρατηθούμε από κάπου και να προχωρήσουμε. Αλλά δεν ξεχνάμε! Δεν πρέπει να ξεχάσουμε! Οι κραυγές απόγνωσης μέσα στις φλόγες δεν θα σβήσουν ποτέ για να μας υπενθυμίζουν το ηθικό μας χρέος: να ζητήσουμε δικαιοσύνη και να αγωνιστούμε για μια καλύτερη Ελλάδα, όπου η προστασία του πολίτη θα είναι προτεραιότητα, όπου θα υπάρχουν όρια και έλεγχος, ενημέρωση, αφύπνιση, ενεργή συμμετοχή του πολίτη. Όσοι ποθείτε εξουσία, υψηλές θέσεις, δόξα, χρήμα και τιμές, ας είσαστε έτοιμοι να ριχτείτε πρώτοι στις φλόγες για τη χώρα και τους πολίτες της!

Όλοι μαζί, ενωμένοι με προσήλωση στον κοινό στόχο, ίσως, καταφέρουμε να βρούμε τις χαμένες μας ελπίδες και να χτίσουμε από την αρχή κάτι καλύτερο για τα παιδιά μας…

Τους το οφείλουμε…

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Καρδαρά είναι Εισηγήτρια-Συγγραφέας και Εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φιλόλογος (με εξειδίκευση στη μεσαιωνική και νεοελληνική φιλολογία) και Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.). Το θέμα της διδακτορικής διατριβής της, με Επιβλέποντα τον Καθηγητή Γιάννη Πανούση, αφορά τον ιδιαίτερο γλωσσικό κώδικα επικοινωνίας του έγκλειστου πληθυσμού. Από τον Φεβρουάριο του 2020 ανέλαβε και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Crime & Media Lab του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος που αποτελεί Ομάδα Εργασίας για το Έγκλημα και την Απεικόνισή του στα ΜΜΕ. Έχει επάρκεια και άδεια διδασκαλίας τριών ξένων γλωσσών (αγγλικών, γαλλικών, ισπανικών). Εργάζεται στον συναρπαστικό χώρο της εκπαίδευσης, δίνει διαλέξεις και οργανώνει μαθήματα σεμιναριακού τύπου στο αντικείμενο εξειδίκευσής της «Έγκλημα & Media». Επίσης, είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη ερευνών εγκληματολογικού, κοινωνικού και μιντιακού ενδιαφέροντος, αρθρογραφεί και συγγράφει. Έχει συγγράψει τα βιβλία: Τρομοκρατία και ΜΜΕ (εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα), Όταν η ψυχή μιλάει (εκδόσεις Υδρόγειος), Φυλακή και Γλώσσα (εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα), Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη (εκδόσεις Παπαζήση), Σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ των εγκληματιών που απασχόλησαν τα ελληνικά ΜΜΕ (1993-2018): Criminal Profiling and Media (εκδόσεις Παπαζήση). Οι «Νέοι Παγιδευμένοι στα Παιχνίδια της Βίας: Εγκλήματα με Δράστες και Θύματα Νέους» είναι το έκτο βιβλίο της και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Comments

comments

Related Posts

    Comments are closed.

    Recent Posts