Αύγουστος

της Αγγελικής Καρδαρά.

Ας φέρει αυτός ο μήνας, ο τελευταίος του πολύ δύσκολου καλοκαιριού, λίγο φως μέσα στο ατελείωτο σκοτάδι…

Μια ηλιαχτίδα να τρυπώσει στις καρδιές μας από τις χαραμάδες, για να ξημερώσει μια πιο φωτεινή μέρα…κι ας είναι μόνο ένα όνειρο! Ένα γλυκό όμως όνειρο, από αυτά που δεν θέλεις να τελειώσουν ποτέ και όταν ξυπνάς νιώθεις ένα υπέροχο, απροσδιόριστο, συναίσθημα να σε “τυλίγει” και να σε παρασέρνει…

Δυστυχώς τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο και η κάθε στιγμή που περνά και χάνεται στη δίνη του χρόνου έχει τη δική της αξία. Στιγμές ζωής, πολύτιμες, που μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας, συχνά, ξεχνάμε να τις ζήσουμε, ξεχνάμε ακόμα και να επιδιώξουμε να τις ζήσουμε, γιατί δεν προλαβαίνουμε ή έτσι πιστεύουμε. Τρέχουμε, διαρκώς, σε έναν κόσμο που κινείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, προκειμένου να ανταποκριθούμε σε υποχρεώσεις που δεν τελειώνουν ποτέ, να τακτοποιήσουμε ασήμαντες λεπτομέρειες στις οποίες δίνουμε πολύ μεγαλύτερη σημασία από όσο θα έπρεπε, να είμαστε τέλειοι σε όλα.

Δίνουνε μια καθημερινή μάχη με τον χρόνο! Αλλά η ζωή μας; Η ζωή τρέχει κι αυτή και δεν μας περιμένει! Εμείς πρέπει να επιλέξουμε ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε. Η ζωή είναι Εδώ, είναι το τώρα, είναι ακριβώς αυτή η στιγμή που δεν πρέπει να χαθεί, να γίνει παρελθόν, προτού προλάβουμε να την κρατήσουμε στα χέρια μας.

Η ζωή είναι η αγάπη, είναι η συγκίνηση του να θέλεις να ζήσεις και να μάθεις, είναι ο χτύπος της καρδιάς που δυναμώνει όταν πλησιάζει στο όνειρό της. Είναι αυτό το μοναδικό συναίσθημα που σου ψιθυρίζει στο αυτί “είσαι εδώ, έφτασες στον προορισμό σου”.

Αυτή είναι η ζωή και ο χρόνος είναι αμείλικτος!

(Φωτογραφία: Emil Athanasiou

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Καρδαρά είναι Εισηγήτρια-Συγγραφέας και Εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φιλόλογος (με εξειδίκευση στη μεσαιωνική και νεοελληνική φιλολογία) και Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.). Το θέμα της διδακτορικής διατριβής της, με Επιβλέποντα τον Καθηγητή Γιάννη Πανούση, αφορά τον ιδιαίτερο γλωσσικό κώδικα επικοινωνίας του έγκλειστου πληθυσμού. Από τον Φεβρουάριο του 2020 ανέλαβε και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Crime & Media Lab του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος που αποτελεί Ομάδα Εργασίας για το Έγκλημα και την Απεικόνισή του στα ΜΜΕ. Έχει επάρκεια και άδεια διδασκαλίας τριών ξένων γλωσσών (αγγλικών, γαλλικών, ισπανικών). Εργάζεται στον συναρπαστικό χώρο της εκπαίδευσης, δίνει διαλέξεις και οργανώνει μαθήματα σεμιναριακού τύπου στο αντικείμενο εξειδίκευσής της «Έγκλημα & Media». Επίσης, είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη ερευνών εγκληματολογικού, κοινωνικού και μιντιακού ενδιαφέροντος, αρθρογραφεί και συγγράφει. Έχει συγγράψει τα βιβλία: Τρομοκρατία και ΜΜΕ (εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα), Όταν η ψυχή μιλάει (εκδόσεις Υδρόγειος), Φυλακή και Γλώσσα (εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα), Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη (εκδόσεις Παπαζήση), Σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ των εγκληματιών που απασχόλησαν τα ελληνικά ΜΜΕ (1993-2018): Criminal Profiling and Media (εκδόσεις Παπαζήση). Οι «Νέοι Παγιδευμένοι στα Παιχνίδια της Βίας: Εγκλήματα με Δράστες και Θύματα Νέους» είναι το έκτο βιβλίο της και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts