«Να δραπετεύσεις από τον κύκλο»

της Αγγελικής Καρδαρά. 

“Να δραπετεύσεις από τον κύκλο, αν θέλεις να βρεις την ευτυχία”, έγραψε ένας διαδικτυακός φίλος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν από λίγο καιρό και το κράτησα….

Αλήθεια, σε πόσους κύκλους είμαστε εγκλωβισμένοι στην καθημερινότητά μας, προσπαθώντας να χωρέσουμε μέσα στον χρόνο τις στιγμές μας, τις εμπειρίες και τα συναισθήματά μας; Πάντα θέλουμε λίγο ακόμα χρόνο και ποτέ δεν μας είναι αρκετός. Οι στιγμές όμως χάνονται και τελικά μένουν μόνον οι αναμνήσεις. Είναι οδυνηρό, αν και πολλές φορές η σκληρή πραγματικότητα μας προσγειώνει απότομα και είτε μας αφήνει στάσιμους, είτε μας κινητοποιεί και μας ωθεί στο να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Να δραπετεύσουμε από τους κύκλους, έστω για κάποιες πολύτιμες στιγμές που η καρδιά δεν θέλει φυλακές, θέλει μόνο να ταξιδέψει μακριά…Να υπερβεί τα όρια και να δει μέχρι πού αντέχει να φτάσει. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη φυλακή από αυτήν που μας κρατάει μακριά από τα όνειρά μας! Και είναι τις περισσότερες φορές απλώς ένα “παιχνίδι του μυαλού” ο φόβος που δεν μας αφήνει να ορίσουμε τη ζωή όπως εμείς την θέλουμε.

Δεν είναι όμως η μοίρα που θα μας φέρει κοντά στα μεγαλύτερα όνειρά μας. Είναι η τόλμη.

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” Mark Twain

(Φωτογαφία: Jin Mikami@Flickr

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Καρδαρά είναι Εισηγήτρια-Συγγραφέας και Εκπαιδεύτρια στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Φιλόλογος (με εξειδίκευση στη μεσαιωνική και νεοελληνική φιλολογία) και Τακτική Επιστημονική Συνεργάτιδα Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕ.Μ.Ε.). Το θέμα της διδακτορικής διατριβής της, με Επιβλέποντα τον Καθηγητή Γιάννη Πανούση, αφορά τον ιδιαίτερο γλωσσικό κώδικα επικοινωνίας του έγκλειστου πληθυσμού. Από τον Φεβρουάριο του 2020 ανέλαβε και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Crime & Media Lab του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος που αποτελεί Ομάδα Εργασίας για το Έγκλημα και την Απεικόνισή του στα ΜΜΕ. Έχει επάρκεια και άδεια διδασκαλίας τριών ξένων γλωσσών (αγγλικών, γαλλικών, ισπανικών). Εργάζεται στον συναρπαστικό χώρο της εκπαίδευσης, δίνει διαλέξεις και οργανώνει μαθήματα σεμιναριακού τύπου στο αντικείμενο εξειδίκευσής της «Έγκλημα & Media». Επίσης, είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη ερευνών εγκληματολογικού, κοινωνικού και μιντιακού ενδιαφέροντος, αρθρογραφεί και συγγράφει. Έχει συγγράψει τα βιβλία: Τρομοκρατία και ΜΜΕ (εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα), Όταν η ψυχή μιλάει (εκδόσεις Υδρόγειος), Φυλακή και Γλώσσα (εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα), Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη (εκδόσεις Παπαζήση), Σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ των εγκληματιών που απασχόλησαν τα ελληνικά ΜΜΕ (1993-2018): Criminal Profiling and Media (εκδόσεις Παπαζήση). Οι «Νέοι Παγιδευμένοι στα Παιχνίδια της Βίας: Εγκλήματα με Δράστες και Θύματα Νέους» είναι το έκτο βιβλίο της και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Comments

comments

Related Posts

Comments are closed.

Recent Posts