Γιατί η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε δυο κούνιες στο Πεδίον του Άρεως;

του Δημήτρη Καλαντζή. 

Διαβάζοντας για τα εκατομμύρια που χορηγεί η Περιφέρεια Αττικής σε έργα, προγράμματα και φορείς μπορεί να σε πιάσει ίλιγγος. Μόλις προχτές ανακοίνωσε ότι δίνει 1,8 εκ. ευρώ για το «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη γαλάζια ανάπτυξη στον Πειραιά», ενώ την άλλη μέρα έδωσε άλλα 680.000 ευρώ για να επισκευαστούν κάποια γήπεδα 5Χ5 του Δήμου Αθηναίων. Μόνο για το Πεδίον του Άρεως η Περιφέρεια Αττικής δεν δίνει χρήματα. Κι όταν δίνει, δεν φαίνεται να την ενδιαφέρει καθόλου αν θα πιάσουν τόπο…

Η μικρή εισαγωγή αφορά στις παιδικές χαρές του Πεδίου του Άρεως που στα χρόνια διαχείρισης της Ρένας Δούρου είναι τον περισσότερο χρόνο χαλασμένες απ΄ ότι λειτουργικές.

Προσέξτε, δεν μιλάμε για παιδικές χαρές τελευταίας τεχνολογίας, με προβλέψεις για παιδιά με ειδικές ανάγκες, αυστηρούς κανονισμούς ασφαλείας και τακτική ανανέωση για να μη βαριούνται τα παιδιά (αυτά ΔΕΝ συμβαίνουν στη χώρα μας). Μιλάμε για… συφοριασμένες παιδικές χαρές με απλοϊκά παιχνίδια και κούνιες / χάρβαλα για γονείς και παιδιά που έχουν στο αίμα τους το «ζην επικινδύνως».

Μιλάμε – κυρίως – για επισκευές αξίας λίγων εκατοντάδων ευρώ.

Εκεί φαίνεται όμως ότι έχει το μεγάλο πρόβλημα η Περιφέρεια Αττικής. Στις «μικρές δουλειές», που δεν απαιτούν θηριώδεις προϋπολογισμούς αλλά μεράκι να κάνεις σωστή δουλειά.

Εκτός λειτουργίας κούνιες και τσουλήθρα στην Παιδική Χαρά νηπίων του Πεδίου του Άρεως – Αύγουστος 2018.
Εκτός λειτουργίας κούνιες και τσουλήθρα στην Παιδική Χαρά νηπίων του Πεδίου του Άρεως – Αύγουστος 2018.

Οι παιδικές χαρές του Πεδίου του Άρεως είχαν κλείσει από τον Σεπτέμβριο του 2017 μετά από μία μεγάλη καμπάνια που είχαμε κάνει οι κάτοικοι του Πεδίου του Άρεως για την ανάδειξη της επικινδυνότητάς τους με συγκεντρώσεις, φωτογραφίες και βίντεο. Η Περιφέρεια – σα να το έκανε από εκδίκηση – τις κράτησε κλειστές μέχρι το Πάσχα του 2018 και τις άνοιξε με χίλια ζόρια μέσα στο καλοκαίρι, υποτίθεται επιδιορθωμένες και ασφαλείς.

Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε και η «Παιδική Χαρά νηπίων» βγήκε εκτός λειτουργίας!

Η κούνια για τα νήπια αντί για εμπρός – πίσω πήγαινε δεξιά – αριστερά, ενώ μία κατασκευή τύπου τσουλήθρας, εκτός από τους ζωγραφισμένους… φαλλούς (!), είχε αποκτήσει και μία τρύπα που θα μπορούσε να κάνει τα παιδιά να σπάσουν τα πόδια τους (δείτε το βίντεο στο τέλος της ανάρτησης).

Τα ίδια και η κεντρική κούνια στην παιδική χαρά κοντά στην πλατεία Πρωτομαγιάς. Μπρός – πίσω, δεξιά – αριστερά.

Και αντί η Περιφέρεια να σπεύσει σε μια – δυο μέρες να επισκευάσει τα προβλήματα (με ασήμαντο κόστος), έβαλε απλώς μία κορδέλα γύρω από τα παιχνίδια και μία σελίδα φωτοτυπικού «Ανακοίνωση: Εκτός λειτουργίας λόγω εργασιών συντήρησης».

Ποια συντήρηση;

Καμία συντήρηση δεν έχει γίνει εδώ και δύο εβδομάδες που αναδείξαμε το θέμα!

Απλά οι αλλοδαποί γονείς που δεν ξέρουν ελληνικά να διαβάσουν την ανακοίνωση, κόβουν την κορδέλα – διακινδυνεύοντας τη ζωή των παιδιών τους – και μετά πηγαίνει η Περιφέρεια και ξαναβάζει την κορδέλα και… πάει λέγοντας.

Για την παιδική χαρά Εφήβων, ας μη γράψουμε κάτι γιατί είναι τουλάχιστον ύβρις να έχει υποσχεθεί εδώ και δύο χρόνια την ανακατασκευή της και μάλιστα με προβλέψεις για να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν και άτομα με ειδικές ανάγκες – που δεν έχουν ΠΟΥΘΕΝΑ να πάνε σε αυτή την πόλη – και ακόμα να μην έχει μπει ούτε ένα καρφί (τι καρφί; Ούτε σχέδιο δεν υπάρχει! Μόνο τα ερείπια της παλιάς παιδικής χαράς επί εποχής ανάπλασης).

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνουμε τη λογική της κυρίας Ρένας Δούρου.

Στην αποκλειστική της αρμοδιότητα έχει μόνο το Πεδίον του Άρεως σε όλη την έκταση της Περιφέρεια Αττικής και αντί να το έχει «κόσμημα» να μιλάει από μόνο του για το πόσο ικανή είναι, εκείνη το (μας) περιφρονεί, σαν να τρέφεται από την αγανάκτηση του κόσμου…

Πόσο λάθος είναι – και πόσο πεισματάρα για να το παραδεχτεί και να αλλάξει ρότα.

Έστω και αργά.

 

 

The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts