Η απόδραση…

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Θέλει τέχνη η φυγή. Να κοιτάς την αλήθεια κατάματα, έχοντας μόνο το παρόν κοντά σου.

Το μέλλον άδηλο και συ δε διαθέτεις το χάρισμα της Πυθίας. Μη βαυκαλίζεσαι, λοιπόν, με την όμορφη, παρηγορητική, ανάμνηση των ψεύτικων στιγμών ευτυχίας. Αληθινές θα ήταν μόνο εάν διαρκούσαν. Εκεί, στη διάρκεια της διάφανης , αληθινής στιγμής μετρώνται όλα.

Τρέξε. Μακριά απ’ όσους αδυνατούν να συντονιστούν με την ενέργειά σου.

Τρέξε. Να φτιάξεις  χαρούμενες,  νέες ιστορίες για σένα, βάλε νέα τοπία ζωής στην ψυχή σου. Μην περιμένεις να το κάνουν άλλοι για σένα.

Φρόντισε την ψυχή σου, μη θεωρείς ότι θα ασχοληθούν άλλοι. Είναι φυγόπονοι.

Φύγε. Για να μη μετουσιώνεις σε ενοχές το ψέμα των άλλων…

Και άνοιξε δρόμους. Δρόμους ψυχής φωτεινής.

 

(Φωτογραφία: Alan Levine@Flickr

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

    Comments are closed.

    Recent Posts