Φροντίζοντας αντί για καταστρέφοντας – Λόφος Φινοπούλου

του Δημήτρη Καλαντζή. 

Όσοι συμμετείχαμε στον καθαρισμό της εισόδου του Λόφου Φινοπούλου καταλάβαμε από πρώτο χέρι ότι όσο εύκολα καταστρέφεις κάτι, τόσο δύσκολα το φροντίζεις…

Για τον καθαρισμό της φυσικής πέτρας της εισόδου του Λόφου Φινοπούλου χρειάστηκε να περάσουμε τις πέτρες μία προς μία με ειδικά καθαριστικά, να ξεβγάλουμε με το πιεστικό νερού, να ξαναπεράσουμε πάλι με άλλα καθαριστικά και πάλι ξέπλυμα και πάλι καθάρισμα… Μία επίπονη επιχείρηση που κράτησε πέντε – έξι ώρες και πάλι δεν άφησε τέλειο αποτέλεσμα… Οι τουλάχιστον πέντε στρώσεις με μουτζούρες άφησαν τα σημάδια τους στις πέτρες.

Αν άξιζε τον κόπο;

Απόλυτα. Το αίσθημα της αποκατάστασης ενός στοιχείου της φύσης (πέτρα), το «γαλήνεμα» του τοπίου από την αγριότητα της μουτζούρας και η αίσθηση ότι δωρίζεις τον όποιο μόχθο σου για κάτι που θα μοιραστεί η «κοινότητα», οι γνωστοί και άγνωστοι «άλλοι» συνάνθρωποί σου, σε γεμίζει ικανοποίηση.

Μπορεί αύριο η είσοδος να γίνει χειρότερη;

Μα βέβαια! Κάποια καλόπαιδα με 10 μπουκάλια σπρέι μπορούν να χαλάσουν αυτό που  εσύ μόχθησες επί ώρες για να αποκαταστήσεις μέσα σε 5 λεπτά και η είσοδος του Λόφου Φινοπούλου ίσως να γίνει ακόμα πιο άγρια και εχθρική.

Η προσπάθεια όμως δεν θα έχει ακυρωθεί.

Ακόμα και οι δέκα περαστικοί που είπαν «την άλλη φορά θα έρθουμε κι εμείς», ο κύριος που είπε «δεν ήξερα ότι λειτουργούσε ο λόφος – νόμιζα ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος», οι άνθρωποι που θα κάνουν like σε αυτή τη δημοσίευση, όλα αυτά είναι… βοτσαλάκια που μπορούν να ταρακουνήσουν τα λιμνάζοντα νερά του συμβιβασμού μας με την ασχήμια της πόλης μας…

Υ.Γ.

Η Περιφέρεια Αττικής πρέπει επιτέλους να αφαιρέσει τη σκουριασμένη, κατεστραμμένη και επικίνδυνη περίφραξη του λόφου Φινοπούλου πριν έχουμε κάποιο σοβαρό ατύχημα. Τι πρέπει να κάνουμε επιτέλους για να ενδιαφερθεί; Να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη;

Εθελοντές επί τω έργω στη δράση “Καθαρίζουμε την είσοδο του Λόφου Φινοπούλου” – 25/10/2018.
Μαθητές του 28ου Δημοτικού Σχολείου Πεδίου του Άρεως συμμετέχουν στη δράση.
Η είσοδος του Λόφου Φινοπούλου μετά τη δράση καθαρισμού.
Η είσοδος του Λόφου Φινοπούλου μετά τη δράση καθαρισμού.

 

H είσοδος του Λόφου Φινοπούλου πριν από τον καθαρισμό.
Η τραγική κατάσταση της περίφραξης του λόφου Φινοπούλου – κίνδυνος ατυχήματος!
Η τραγική κατάσταση της περίφραξης του λόφου Φινοπούλου – κίνδυνος ατυχήματος! Η Περιφέρεια Αττικής αρνείται ακόμα και να συζητήσει το πρόβλημα με τους κατοίκους.
The following two tabs change content below.

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι» και Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Έχει δουλέψει σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς & τηλεοπτικούς σταθμούς και τώρα διερευνά τους κώδικες του διαδικτύου. Αγαπά τις ανθρώπινες ιστορίες και τις γάτες.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts