Χριστούγεννα στο Μάτι

της Αγγελικής Ρουμπιέ. 

Καλοκαίρι στο Μάτι, φθινόπωρο στο Μάτι, Χριστούγεννα στο Μάτι.

Περνάει ο καιρός γρήγορα, επώδυνα, με διαφορετικό ζύγι. Και, ίσως, με εναλλαγή συναισθημάτων.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια χαράς, φωτός, χάσκουν κρεμασμένα σε καμένα δέντρα, καλώντας πίσω την ελπίδα, τη ζωή. Και φαντάζουν τρομακτικά, αλήθεια, πάνω στο μαύρο φόντο. Και πίσω, πάλι, μαύρο φόντο.

‘Οι νεκροί περιμένουν’, έγραψε η Διδώ Σωτηρίου και, εδώ, πάλι, περιμένουν τη δικαίωση και το δικαίωμα να μην ξεχαστούν. Και να γεννηθεί ζωή ξανά. Το φως ακολουθεί το σκοτάδι…

Παραμονές εορτών πάντα σημειώνονται εγκλήματα. Σαν υπενθύμιση της ματαιότητας και θνητότητάς μας. Συνήθως, η μια δυστυχία καλύπτει την άλλη. Την κάνει να φαίνεται μακρινή και να συνοδεύεται με έναν, δυο αναστεναγμούς.

Τα Χριστούγεννα στο Μάτι θα έχουν πολλά κενά. Κενά από παιδικές φωνές και χαμόγελα. Άδεια σπίτια, μαύρα και τρομακτικά δίχως την ανθρώπινη παρουσία.

Ας γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και ας μην ξεχνάμε τα δράματα που μας έχουν συγκλονίσει. Να είμαστε ταπεινοί.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts