Ευάγγελος Ρήγας “Τώρα σαν μ’ ακουμπάς”

Το ποίημα του μήνα διαλέγει η Μαρία Χρονιάρη. 

Όπως παλιά

Να ουρλιάζω θέλω, μα

με τόσα χρόνια μοναξιάς

απλώθηκαν οι ρίζες μου

έβγαλα φύλλα ν’ αναπνέω

και η φωνή μου ξύλιασε

Τώρα σαν μ’ ακουμπάς

Μόνο δακρύζω αγάπη μου.

 

Ευάγγελος Ρήγας

Από την ποιητική συλλογή «κωπηλάτης του καιρού» εκδ. 24γράμματα, 2018

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Ευάγγελος Ρήγας γεννήθηκε στη Λάρισα. Γιος του σταθμάρχη του ΟΣΕ Νικόλαου Ρήγα και της Ευθυμίας, πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε σταθμούς και μονοθέσια σχολεία. Μετά το Γυμνάσιο, που τελείωσε στην πατρίδα του πατέρα του τον Βόλο και τις σπουδές του ως μηχανικός πετρελαίου και αερίου, μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Σέρρες όπου και εργάζεται στο φυσικό αέριο μέχρι σήμερα.

Με την ποίηση συναντήθηκε απρόσμενα, κάπου στο 2010, κι από τότε  βαδίζει μαζί της. Η πρώτη του εκδοτική απόπειρα πραγματοποιήθηκε το 2015 με την ποιητική συλλογή “Ο Κήπος του Ανάγερτου”.  Έκτοτε και μέχρι την κυκλοφορία της δεύτερης ποιητικής του συλλογής με τίτλο “κωπηλάτης του καιρού”, τον Ιούνιο του 2018 εκδ. 24γράμματα, τον βρίσκουμε να συμμετέχει σε ποιητικές και λογοτεχνικές βραδιές, που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι με τη συμμετοχή γνωστών πεζογράφων και ποιητών από όλη την Ελλάδα, ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης με την ευγενική χορηγία του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου.

The following two tabs change content below.
Η Μαρία Χρονιάρη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε τηλεόραση, έκανε σεμινάρια σκηνοθεσίας και εργάστηκε ως οπερατέρ. Αγαπάει τις λέξεις, τη μουσική και τη φωτογραφία. Είναι ποιήτρια.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts