Ποιός και γιατί χρησιμοποιεί την ονομασία Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως;

Ανακοίνωση του Συλλόγου “Αθηνά”. *

Η ονομασία Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως επιλέχθηκε το καλοκαίρι του 2017 από τέσσερις «συλλογικότητες» που δραστηριοποιούνταν ήδη στο Πεδίον του Άρεως με σκοπό να συντονίσουν τη δράση τους και να δημιουργήσουν κοινή σελίδα στο facebook.

Οι τέσσερις «συλλογικότητες» ήταν:

  • Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Αθηνά»,
  • Επιτροπή κατοίκων για το Πεδίο του Άρεως,
  • Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου του Άρεως και
  • Κίνηση Γονέων για το Πεδίο του Άρεως.

Η συμπόρευση των τεσσάρων «συλλογικοτήτων», παρά τα αρκετά προβλήματα, απέδωσε για ένα χρονικό διάστημα ουσιαστικό έργο επ’ ωφελεία του Πεδίου του Άρεως αλλά δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσει τη λειτουργία της λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων, τρόπου σκέψης, στρατηγικής και επιδιώξεων κάθε «συλλογικότητας».

Έτσι τρεις από τις τέσσερις «συλλογικότητες» που ίδρυσαν και εργάστηκαν για την επιτυχία του «Επιμένουμε» αποχώρισαν από το σχήμα.

Ειδικότερα ο Σύλλογος “Αθηνά” με επιστολή του προς τον διαχειριστή της σελίδας «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως» εδώ και μήνες έχει ζητήσει να «κατέβει» η σελίδα, αφού πλέον δεν εκφράζει τις τέσσερις συλλογικότητες και να σταματήσει να χρησιμοποιείται η ονομασία «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως» που νομικά και ηθικά ανήκει εξίσου και στις τέσσερις συλλογικότητες.

Με έκπληξη όμως διαπιστώνουμε ότι, όχι μόνο συνεχίζει κάποιος (ή κάποιοι) να κρατούν ανοιχτή τη σελίδα αλλά και να παρουσιάζονται σε δημόσιες αρχές, φορείς, μέσα μαζικής ενημέρωσης και ιδιώτες ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ της «συλλογικότητας/ομάδας Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως», η οποία απλά δεν υφίσταται πλέον!

Πρόκειται για απόπειρα υφαρπαγής της συλλογικής εργασίας τεσσάρων «συλλογικοτήτων».

Καλούμε το/τα άτομα που συνεχίζουν να παρουσιάζονται ως «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως» να σταματήσουν άμεσα να κάνουν χρήση της ονομασίας, όπως και της σελίδας που συνδημιουργήσαμε.

Δ.Σ. Συλλόγου “Αθηνά”, 7/01/2019

Η κεντρική φωτογραφία της σελίδας “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως” με τα ονόματα των τεσσάρων συλλογικοτήτων που την ίδρυσαν και τη διαχειρίζονταν.
Σήμερα, ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί τα ονόματα των ιδρυτών και διαχειριστών της σελίδας , χωρίς να έχει ανακοινωθεί το παραμικρό στον κόσμο που την ακολουθεί για το ποιός τη διαχειρίζεται πλέον, με ποιές αρχές και για ποιούς σκοπούς.

* Ο Σύλλογος “Αθηνά” δημιουργήθηκε το 2010 με σκοπό την προστασία, τον εξωραϊσμό και την αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως και των γύρω περιοχών. Είναι ο μοναδικός Σύλλογος Κατοίκων του Πεδίου του Άρεως που λειτουργεί με βάση κατατεθειμένο καταστατικό και με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής των εκπροσώπων του. 

Σελίδα fb: Σύλλογος Αθηνά Πεδίον Άρεως.  

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts