Ανθρώπινες διαδρομές / Διαδρομές με ανθρώπους

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Σκέφτηκα τους δύο αυτούς τίτλους κατά τη διάρκεια επιστροφής από ένα μακρινό ταξίδι… κοιτώντας το απέραντο του ουρανού, χιλιάδες πόδια πάνω από τη γη. Το πιο μακρινό, για μένα, μέχρι στιγμής.  Μοιάζουν οι τίτλοι. Μπορεί να θεωρήσεις ότι είναι λογοπαίγνιο, αλλά για μένα έχουν  διαφορετικό περιεχόμενο, εντελώς.

Ένα ταξίδι σου χαρίζει μια αντίληψη του χρόνου σε διαστολή. Μεγαλώνει και, όταν κάνεις αναδρομή, νιώθεις πολύ περίεργα.

Σου προσφέρει την ευκαιρία να διαπιστώσεις – συγκρίνοντας-  τη δύναμη της απουσίας με αυτή της παρουσίας.

Σε ωθεί να σκεφτείς πόσο μπορείς εσύ να τα καταφέρεις μακριά από τους ανθρώπους και το σκηνικό  της καθημερινότητάς σου.

Μία ανθρώπινη διαδρομή, είναι διαδρομή ψυχής. Κουβαλάς ό,τι σε έχει πονέσει και ό,τι ελπίζεις… Ο, τι αγαπάς.

Μια διαδρομή με ανθρώπους, σου θυμίζει ότι μπορεί να νιώθεις μόνος μεταξύ πολλών. Τότε αναρωτιέσαι πού βρίσκονται οι φίλοι σου και οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι…

Μπορεί, βέβαια, να λειτουργήσει και αντιστρόφως. Να συνειδητοποιήσεις ότι παντού μπορείς να προσαρμοστείς, εύκολα, ή όχι, και να βιώσεις μια καθημερινότητα άλλων ρυθμών, άλλων προσώπων. Και, ίσως, να’ ναι για καλό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως σε θέτει σε διαδικασία προβληματισμού για σένα. Σε προκαλεί να σταθείς στον καθρέπτη σου και να σε προστατεύσεις. Από εσένα, τις φοβίες και τις ανασφάλειές σου.

(Φωτογραφία: Lisandro M. Enrique@flickr.com

 

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts