Το κρίμα…

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Μια μέρα τόσο συνηθισμένη, όσο ένα βαρύ, χειμωνιάτικο απόγευμα. Μια διαδρομή τόσο ευνόητη, όσο η βόλτα σε ένα σούπερ μάρκετ. Άθελά μου γίνομαι αυτήκοος μάρτυρας συζήτησης σε κινητό τηλέφωνο από μια κυρία βροντόφωνη, στον ίδιο διάδρομο με μένα.

‘Αλήθεια μου λές;! Σοβαρά τώρα; Τι λες, βρε παιδί μου! Δεν το περίμενα ποτέ από αυτούς! Κρίμα, πολύ κρίμα πραγματικά!’

Οι δύο αυτές λέξεις μου εντυπώθηκαν στο μυαλό. ‘Κρίμα, πολύ κρίμα’. Άρχισα τα δικά μου mind games με τους συνειρμούς που προκλήθηκαν. Μέχρι και ποιήματα και τραγούδια μελό μου ήρθαν στο μυαλό. Εικόνες κομματιασμένες και συναισθήματα πνιγηρά.

Πόσο κρίμα να σε στενοχωρούν δικοί σου άνθρωποι.

Πόσο κρίμα να διαψεύδεσαι και να επιβεβαιώνονται οι φόβοι σου για πράγματα μικρά, που έγιναν μεγάλα μέσα από τη δική σου σκέψη.

Πόσο κρίμα να ζεις σε μια στάσιμη ρουτίνα, δίχως να βλέπεις, έστω και μια χαραμάδα εξέλιξης.

Πόσο κρίμα να μη μοιράζεσαι τα όμορφα πράγματα της ζωής. Τις λεπτομέρειες που χαρίζουν πινελιές ευτυχίας, ή χαράς, όπως θέλεις πες το.

Πόσο κρίμα να αδικείσαι  από εκείνους που θεωρούν εαυτούς ‘αδικημένους’.

Πόσο κρίμα να μην λαμβάνεις την επιβεβαίωση των κόπων σου.

Σταμάτησα να σκέφτομαι το ‘κρίμα’. Όχι, τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι τόσο δυνατό. Στο χέρι σου είναι να το/τα αλλάξεις.

Ξέρεις τι είναι ‘πολύ κρίμα’;  Όσα δεν είναι στο χέρι σου. Όσα είσαι ανίσχυρος και ανίκανος ν’ αλλάξεις.

Όλα τα υπόλοιπα είναι δείγματα της αδιέξοδης μιζέριας που παρατηρώ να μας περιβάλλει αργά και ύπουλα.

΄ΚΡΙΜΑ’ να μην πεις ποτέ για τα μικρά και μικροπρεπή των ανθρώπων.

ΚΡΙΜΑ είναι η μη αναστρέψιμη απουσία όσων σε έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Μόνο αυτό.

Υ.Γ. Εάν μ’ έμαθε κάτι η ζωή, είναι αυτό. Κι ας υπάρχουν στιγμές που όλα φαντάζουν ανηφορικά… Το κειμενάκι αυτό είναι το δώρο στον εαυτό μου για τα αυριανά μου γενέθλια. Με την ευχή να μην ξαναπώ ποτέ ‘κρίμα’… Με την ευχή να μπορώ να μεγαλώνω.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts