ΨΗΦΙΣΜΑ Το Πεδίον του Άρεως να περάσει στον Δήμο Αθηναίων

Το Πεδίον του Άρεως βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, περιστοιχίζεται από ιστορικές γειτονιές της πρωτεύουσας και επί χρόνια βιώνει την απαξίωσή του επειδή για κάποιον παράλογο λόγο δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων, αλλά στην αρμοδιότητα της αχανούς Περιφέρειας Αττικής. 
Η Περιφέρεια Αττικής δεν διαθέτει υπηρεσίες για τη φροντίδα ενός χώρου πρασίνου. Δεν έχει διεύθυνση πρασίνου, ούτε διεύθυνση καθαριότητας, ούτε συντήρησης υποδομών. 
Καλύπτει τις ανάγκες του Πεδίου του Άρεως με εργολαβίες που συχνά δεν
έχουν συνέχεια και συνέπεια με αποτέλεσμα το Πάρκο να βυθίζεται κατά περιόδους στην πλήρη εγκατάλειψη. 
Σήμερα το Πεδίον του Άρεως διαθέτει μόλις 7 άτομα μόνιμο προσωπικό εκ των οποίων τα 6 είναι διοικητικοί υπάλληλοι με αποτέλεσμα οι περισσότερες υποδομές του (σιντριβάνια, βοτανικός κήπος, φυτώριο, τουαλέτες, παιδικές χαρές κλπ) να παραμένουν κλειστές ή να υπολειτουργούν.
Ζητάμε λοιπόν την υπαγωγή του Πεδίου του Άρεως στον Δήμο Αθηναίων, όχι γιατί εξορισμού ο Δήμαρχος είναι πιο αποτελεσματικός από τον Περιφερειάρχη, αλλά διότι έτσι εξασφαλίζονται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για μία συνεπή πορεία προς την αναγέννηση του Πάρκου, ώστε να καταστεί ξανά ο εμβληματικός χώρος ανάσας, δροσιάς, χαλάρωσης και αποφόρτισης ολόκληρης της Αθήνας.

Σύλλογος Αθηνά Πεδίον Άρεως.

Υπογράψτε το ΨΗΦΙΣΜΑ πατώντας ΕΔΩ. 

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts