Τα βήματα

της Αγγελικής Ρουμπιέ.

Περπατάω γρήγορα. Κοιτάζω τον δρόμο που περνάει κάτω από τα παπούτσια μου. Το δρόμο που διασχίζω καλοκαίρι και χειμώνα. Με παπούτσια αθλητικά, με σανδάλια, με μποτάκια. Τα βήματα με οδηγούν σε προορισμούς γνωστούς, πάντα. Ξέρω πού βαδίζω.

Περπατάω γρήγορα. Είναι συνήθεια χρόνων. Λες και δεν προλαβαίνω να φτάσω σε κάτι. Μήπως, πράγματι, δεν πρόλαβα; Μήπως συνήθισα να περπατώ γρήγορα προς κάτι που ποτέ δε θα φτάσω; Δεν ξέρω. Ποιος, άλλωστε, γνωρίζει εκ των προτέρων τί συναντά στο δρόμο της ζωής;

Περπατάω γρήγορα. Πάντα φτάνω κουρασμένη, κερδισμένη, ή χαμένη στο τέλος της διαδρομής. Ο πατέρας μου ρωτάει: ‘Πάλι έτρεχες, παιδί μου; Γιατί το κάνεις αυτό; Αφού κουράζεσαι.’ Δεν του απαντώ, χαμογελώ. Ναι, κουράζομαι όσο περνάει ο καιρός. Κουράζομαι, γιατί οι προορισμοί μου άργησαν να φανούν. Πάντα ήξερα πού πήγαινα, αλλά στην  πορεία συνάντησα δράκους και κακές μάγισσες. Αλλά συνεχίζω. Πορεύομαι μόνη, έχοντας κάποιες φορές στο μυαλό και στην καρδιά -πάντα –  όσους αγαπώ και μ΄αγαπούν. Κι ας αναμετρώμαι στο δρόμο με εμπόδια και εφιάλτες.

Περπατάω γρήγορα. Να φεύγω από τη στενοχωρία, με την κυριολεκτική σημασία της λέξης, και να φτάσω στην αγκαλιά. Εκεί που νιώθεις ευπρόσδεκτος και αγαπημένος.

Περπατάω γρήγορα. Οι δρόμοι άλλοτε τελειώνουν, άλλοτε κλείνουν, ή ανοίγουν. Εγώ οφείλω στον εαυτό μου και σε σένα να προχωρώ. Ίσως πέσω και χτυπήσω, ίσως βρω κάπου να ξεκουραστώ, αλλά θα συνεχίζω. Με ρυθμούς γρήγορους, με παπούτσια διαφορετικά, με καιρούς αλλιώτικους. Θα συνεχίζω να ανοίγω δρόμους στη ζωή μου και να προχωρώ. Ίσως αφήσω κάτι πίσω, αλλά πρώτα με άφησε αυτό, οπότε οι λογαριασμοί εξοφλήθηκαν.

Περπατάω γρήγορα. Πλησιάζω κάπου. Κοιτάζω πίσω και βλέπω πόσο πολύ έχω απομακρυνθεί απ’ ό,τι πίστευα ως μακρινό. Κάτι σημαίνει και αυτό.

Περπατάω γρήγορα. Νομίζω ότι πλησιάζω σε σένα. Και στην αλήθεια που σου έταξα…

Φωτογραφία: Amarit Opassetthakul @Flickr.

The following two tabs change content below.
Η Αγγελική Θ. Ρουμπιέ ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά Βοιωτίας ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια βαθμίδα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας. Ειδίκευση: Παιδαγωγική). Η αγάπη και ο θαυμασμός της για την τέχνη την οδήγησε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο). Η σύγχυση και οι απορίες της για το πολιτικό γίγνεσθαι, την έστρεψαν και στην Πολιτική Επιστήμη, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Παν/μίου Αθηνών. Σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παν/μίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Αγαπάει πολύ τα παιδιά και το θέατρο. Πιστεύει πως η τέχνη αναδεικνύει το φως που όλοι κρύβουμε και ότι τα παιδιά μάς χαρίζουν απλόχερα τη θετική ενέργεια που τόσο λείπει.

Latest posts by Αγγελική Ρουμπιέ (see all)

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts