Μαξ Μπράλιερ, Τα τελευταία παιδιά στη γη 5

Αναγνώσεις από τη Μαρία Μαντή.

Ο Τζακ Σάλιβαν είναι ένα συνηθισμένο δεκατριάχρονο αγόρι, που ζει στην αμερικανική επαρχία. Σύντομα θα γίνει ένας από τα λίγα παιδιά που επέζησαν της περίφημης Τερατοαποκάλυψης: της κατάκτησης δηλαδή της γης από τέρατα και ζόμπι. Τα δαιμονικά πλάσματα κατακλύζουν την πόλη και ο Τζακ θα πρέπει να αναζητήσει συμμάχους, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εχθρικές ορδές και να επιβιώσει.

Η σειρά βιβλίων με τις ευφάνταστες περιπέτειες, που έφεραν στη χώρα μας οι εκδόσεις Μεταίχμιο, βρίσκεται ήδη στο πέμπτο βιβλίο της (και έπεται συνέχεια). Έχουμε φτάσει στον χειμώνα, μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη στην περίοδο της Τερατοαποκάλυψης. Ο Τζακ και η παρέα του ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν ολοένα και σατανικότερα τέρατα και συγκεκριμένα τον Κόφτη του Λούιβιλ με την τρομερή του λεπίδα. Παράλληλα, ο δεκατριάχρονος ήρωας έχει να αντιμετωπίσει και την περίεργη συμπεριφορά του φίλου και συμμάχου του, Ντερκ, ο οποίος παρά τρίχα γλίτωσε τη ζομπιοποίηση. Θα καταφέρουν τα παιδιά να παραμείνουν αλώβητα και να σώσουν την πόλη και τους εαυτούς τους;

Η προ-εφηβική σειρά που έχει κάνει θραύση παγκοσμίως, είναι ένα υβρίδιο βιβλίου, graphic novel και video game. Το έχουν χαρακτηρίσει ως κράμα του παιδικού βιβλίου Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα και της post-apocalyptic σειράς ζόμπι Walking dead. Πρόσφατα μάλιστα έγινε και τηλεοπτική σειρά στο Netflix. Με πλοκές δράσης, επεξηγηματική εικονογράφηση και μπόλικο χιούμορ, τα βιβλία με τις περιπέτειες του Τζακ και των φίλων του γίνονται αμέσως αρεστά ακόμα και σε μη συστηματικούς νεαρούς αναγνώστες.

Give it a try αν έχετε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών στο σπίτι.

Μαξ Μπράλιερ, Τα τελευταία παιδιά στη γη 5, Η λεπίδα του μεσονυχτίου, μτφ. Ειρήνη Χριστοπούλου, σελ. 306, εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

The following two tabs change content below.
Η Μαρία Μαντή λατρεύει το storytelling από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Ιστορία-Αρχαιολογία και Ιστορία της Tέχνης και έπειτα Γερμανική Γλώσσα και Λογοτεχνία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας – όπου μελετά την σεναριακή προσαρμογή λογοτεχνικών έργων και τις αφηγηματικές τεχνικές στη λογοτεχνία και στη σεναριογραφία. Τα τελευταία δέκα χρόνια γράφει σενάρια για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ενώ δημοσιεύει άρθρα σχετικά με τη θεωρία του σεναρίου. Επίσης ασχολείται με τη μετάφραση λογοτεχνικών και θεατρικών έργων από τα γερμανικά και τα αγγλικά. Εδώ και δύο χρόνια παρουσιάζει τα βιβλία που αγαπάει σε ηλεκτρονικούς ιστότοπους. Αυτόν τον καιρό συγγράφει το πρώτο της βιβλίο σχετικά με τη θεωρία του σεναρίου.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts