Παιδιά της Ελλάδος παιδιά στο Άλσος Πεδίου του Άρεως

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 στο Χειμερινό Θέατρο Άλσος (Ευελπίδων 4 – Πεδίον του Άρεως) τη συναυλία – αφιέρωμα στο έπος του ’40 «Εμπρός της Ελλάδος παιδιά!» με τους τραγουδιστές Σπύρο & Μάκη Καραβιώτη και την ορχήστρα τους. 

Πρόκειται για μια επετειακή συναυλία με διαχρονικά τραγούδια, που γράφτηκαν με αφορμή το έπος του ’40 και που υμνήθηκαν μέσα από την εμβληματική φωνή της Σοφίας Βέμπο και άλλων αγαπημένων ερμηνευτών. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα προβληθεί οπτικοαουστικό υλικό με ντοκουμέντα της εποχής για την παρουσίαση των τραγουδιών, τα οποία συνιστούν στο σύνολό τους την ιστορική επισκόπηση των γεγονότων του πολέμου, από την κήρυξη έως τη λήξη του. Ειδικότερα, ακούγονται αξέχαστες επιτυχίες των Μιχάλη Σουγιούλ, Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Μάριου Τόκα, Νίκου Ιγνατιάδη, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Μάνου Λοΐζου, κ.ά. 

Το κοινό θα σιγοτραγουδήσει με τους καλλιτέχνες τον παιάνα «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά», το «Κορόιδο Μουσολίνι», τον «Έφεδρο ανθυπολοχαγό», τον «Μικρό Ήρωα», το «Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου» και άλλα κλασικά – διαχρονικά τραγούδια.

Τη μουσική επιμέλεια της συναυλίας και την ενορχήστρωση υπογράφει ο συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης.  Συμμετέχουν οι μουσικοί. Μαρίνα Τσοκάνη: πιάνο & διεύθυνση ορχήστρας, Λευτέρης Γρίβας: ακορντεόν, Θωμάς Καραμαζάκης: κιθάρα, Σταύρος Καβαλλιεράτος: μπάσο & Γιώργος Κατσίκας: τύμπανα.

Η είσοδος θα πραγματοποιείται με την επίδειξη δωρεάν Δελτίων Εισόδου, από τα κάτωθι σημεία παραλαβής:

•             Εκδοτήριο ticketservices, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου).

210 – 72.34.567 | Δευ-Παρ: 9:00 – 17:00, Σάβ: 10:00 – 14:00.

Για την αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας του κοινού κατά την ημέρα διεξαγωγής της συναυλίας, η Περιφέρεια Αττικής παρακαλεί το κοινό να προμηθευτεί εγκαίρως τα Δωρεάν Δελτία Εισόδου, καθώς θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός τους στο ταμείο του θεάτρου μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, εάν και εφόσον, όμως, αυτά δεν έχουν διατεθεί εκ των προτέρων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη φροντίδα του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πολιτισμού Χάρη Ρώμα.

The following two tabs change content below.
Αστική ζωή, ιστορία, πρόσωπα, πολιτισμός, αφορμές για επανατοποθετήσεις και καταβυθίσεις στην ανθρώπινη σκέψη. Αναρτήσεις σε περιβάλλον Creative Commons 4, που απαγορεύει την εμπορική τους χρήση, αλλά επιτρέπει την ακέραιη αναπαραγωγή τους με αναφορές στον συντάκτη και την ιστοσελίδα.

Comments

comments

Related Posts

Recent Posts